រកបានលើសពីស្រួល អស់ដើមតិចញ៉យ តែលុយណែនកាបូបរាល់ថ្ងៃ
- 2018-02-01 03:10:44
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
រកបានលើសពីស្រួល អស់ដើមតិចញ៉យ តែលុយណែនកាបូបរាល់ថ្ងៃ
ចន្លោះមិនឃើញ
នៅរាជធានីភ្នំពេញ អាជីវកម្មដ៏មមាញឹកបំផុតគឺការធ្វើចំណីអាហារលក់ ជាពិសេសអាហារតាមផ្លូវតែម្ដង ដែលគេសង្កេតឃើញថា ជារបរចំណាយដើមទុនតិចតួច និងរីកស្កុះស្កាយនៅតាមកន្លែងសាធារណៈ។ បើក្រឡេកទៅមើលតំបន់សំបូរយុវជនកកកុញខ្លាំងជាងគេនៅម្ដុំវត្តបុទុម លោកអ្នកប្រាកដជាឃើញអ្នកលក់ជាច្រើនកំពុងញាប់ដៃញាប់ជើងចំអិនអាហារឲ្យអតិថិជន ក្នុងនោះអ្នកលក់ពោតឆានៅម្ខាងផ្លូវ ក៏ដាច់ខ្លាំងមិនចាញ់គេដែរ។
អ្នកស្រី ស៊ីវន អ្នកលក់ពោតឆា និងលីង រាប់ឆ្នាំនៅ វត្តបុទុម ប្រាប់ Sabay យ៉ាងរីករាយថា អ្នកស្រីចាប់ផ្ដើមប្រកបរបរលក់ពោតតាំងពីនៅក្រមុំរហូតដល់កូនពីរហើយ។ របរដ៏សាមញ្ញមួយនេះបានធ្វើឲ្យគ្រួសារនិងកូនលោកស្រីរស់នៅទីក្រុងយ៉ាងសុខស្រួល។
បើទោះបីជាមុខរបរមានទំហំតូចក្ដី តែចំណូលវិញគឺអាចមិនអន់ឡើយ អ្នកស្រី ស៊ីវន ឆាពោតបណ្ដើររៀបរាប់បណ្ដើរថា អ្នកស្រីលក់ពោតឆាអស់មិនក្រោម ៥០ប្រអប់ឡើយ ដែលតម្លៃមួយប្រអប់មានពី ៥ពាន់រៀល ទៅ ៦ពាន់រៀល រីឯចំណូលបូកទាំងលក់ពោតលីងទៀតនោះមិនទាបជាង ៥០ម៉ឺន ទៅ ៦០ម៉ឺនរៀលក្នុងមួយថ្ងៃ។ អ្នកស្រីថា ភ្ញៀវអ្នកស្រីមកទិញស្ទើររាល់ថ្ងៃ តែថ្ងៃលក់ដាច់ជាងគេគឺចុងសប្ដាហ៍ និងថ្ងៃបុណ្យទាន។
យ៉ាងណាមិញ ស្ត្រីឆាពោត ពោលថា ការលក់បានធ្លាក់ចុះជាងមុនឆ្ងាយ។ ដំបូងអ្នកស្រីលក់បានរហូតដល់ទៅជាង ១០០ប្រអប់ឯណោះ ព្រោះតែកាលណោះលក់នៅជាប់ចិញ្ចើមឧទ្យានវត្តបុទុមឆ្ពោះទៅកោះពេជ្រ តែឥឡូវសន្តិសុខខណ្ឌប្រាប់ឲ្យប្ដូរមកលក់នៅចំហៀងឧទ្យាន ខណៈកន្លែងចាស់ត្រូវបានគេដេញថ្លៃធ្វើចំណតម៉ូតូ។
ទោះបែបនេះក្ដី អ្នកលក់ដូររូបនេះ ក៏គ្មានចិត្តថានឹងបញ្ចប់របរដែរ៖ « ខ្ញុំមិនអាចបោះបង់របរនេះបានទេ ព្រោះវាជាជីវិតខ្ញុំ...ហើយខ្ញុំក៏បានបង្រៀនកូនស្រីខ្ញុំឲ្យចេះឆា លីងពោត ដើម្បីបន្តរបរមួយនេះតទៅមុខទៀត»។
ដោយឡែកការចំណាយវិញ អាជីវកររូបនេះឲ្យដឹងថា របរចំណាយថ្លៃដើមមិនសូវច្រើននោះទេ បើតាមអ្នកលក់ពោតប្រាប់ត្រួសៗនោះ ក្នុងមួយថ្ងៃគឺចំណាយទិញពោតស្រស់ពីម៉ូយប្រមាណ ២ ទៅ ៣បាវ ដោយតម្លៃមួយបាវត្រឹមតែ២ម៉ឺនរៀលប៉ុណ្ណោះ។ ជាមួយគ្នានេះ អ្នកស្រីត្រូវឲ្យផាស៊ីដល់សន្តិសុខមួយថ្ងៃ ៥ពាន់រៀល ក៏ដូចជាចំណាយលើរបស់ផ្សេងៗរួមមាន៖ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ និងគ្រឿងទេសសម្រាប់ឆា និងលីងជាដើម៕