វីដេអូវិធីងាយៗ វេចនំអន្សម២០ តាមបែបជនបទសម្រាប់ភ្ជុំបិណ្ឌ
- 2016-09-23 21:54:55
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
វីដេអូវិធីងាយៗ វេចនំអន្សម២០ តាមបែបជនបទសម្រាប់ភ្ជុំបិណ្ឌ
ចន្លោះមិនឃើញ
រដូវបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌម្ដងៗ ប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរនៅតាមទីជនបទនិយមធ្វើនំអន្សមស្ទើរគ្រប់ផ្ទះ ដើម្បីយកទៅវត្តរួមជាមួយគ្រឿងភត្តាហារផ្សេងៗទៀត។ អ្នកស្រី ចាន់ សុខជា ដែលជាអ្នកវេចនំម្នាក់នៅស្រុកកំពង់ត្របែក ខេត្តព្រៃវែង បានបង្ហាញវិធីងាយៗសម្រាប់អ្នកចង់វេចនំជាលក្ខណៈគ្រួសារត្រឹម ២០នំ។
គ្រឿងផ្សំ៖
អង្ករដំណើប ១៥កំប៉ុង សណ្ដែកបាយ ១,៥គីឡូក្រាម សាច់ជ្រូកបីជាន់ ១,៥គីឡូក្រាម និងគ្រឿងទេសផ្សេងៗ (ខ្ទឹមស ម្រេច ស្ករ អំបិល ម្សៅស៊ុបខ្នរ) ស្លឹកចេក និងខ្សែសម្រាប់ចង។ បរិមាណគ្រឿងផ្សំនេះអាចវេចបានពី២០ ទៅ ២៥នំ តាមទំហំតូច ឬធំ។
មុនពេលវេច៖
ជំហានទី១៖ សាច់ជ្រូកបីជាន់ ១,៥គីឡូក្រាមហាន់ជាបន្ទះឲ្យល្មម យកមកប្រឡាក់គ្រឿងតាមចំណូលចិត្តដូចជា ខ្ទឹមស ម្រេច ស្ករ អំបិល ម្សៅស៊ុបខ្នរ រួចច្របល់ឲ្យសព្វចូលជាតិគ្នា។ បើចង់ឲ្យចូលជាតិគ្នាកាន់តែខ្លាំង អាចប្រឡាក់គ្រឿងទុកមុនមួយថ្ងៃ។
ជំហានទី២៖ សណ្ដែកបាយ ១,៥គីឡូក្រាម យកមកត្រាំ លាងទឹកឲ្យស្អាត ទុកដោយឡែកសិន។ ជំហានទី៣៖ អង្ករដំណើប ១៥កំប៉ុង យកមកលាងទឹកឲ្យស្អាត រួចទុកចោលឲ្យស្រស់ទឹក ចាំយកមកលាយអំបិលបន្តិច លាយជាមួយម្សៅស៊ុបខ្នរ ២ស្លាបព្រាបាយ ដើម្បីបន្ថែមរសជាតិ។ ប្រសិនបើចង់ដាក់ដូង ក៏អាចដាក់លាយជាមួយអង្ករបានដែរ ប៉ុន្តែប្រជាជនមួយចំនួនគិតថាទ្រលាន់ទើបមិនប្រើ។
ជំហានទី៤៖ ស្លឹកចេកកាត់ឲ្យល្មមវេចបាន រួចហាលថ្ងៃទុកឲ្យទន់បន្តិច ងាយស្រួលខ្ចប់មិនប្រេះបែក។ ចំពោះចំណងវិញ ត្រូវប្រើខ្សែសង្វារចេក ឬខ្សែធម្មតាក៏បាន ប៉ុន្តែត្រូវប្រាកដថាអាចចងជាប់ កុំឲ្យទឹកចូលនំបាន។
វិធីវេច៖ ដំបូងត្រូវលាស្លឹកចេក ដាក់លើគ្នា ៤ ឬ ៥ស្រទាប់ឲ្យក្រាស់ល្មម ដើម្បីកុំឲ្យនំឆាប់ផ្អូម។ បន្ទាប់មកត្រូវដាក់អង្កររោយលើស្លឹកចេក រួចរោយសណ្ដែកពីលើអង្ករ ដាក់ស្នូលសាច់ជ្រូកដែលប្រឡាក់គ្រឿងរួច ហើយដាក់សណ្ដែកបាយ និងអង្ករពីលើបន្តិចទៀត រួចមូលស្លឹកទាំងពីរខ្ចប់ចូលគ្នា។
បន្ទាប់ពីមូលចូលគ្នាហើយ ត្រូវខ្ចប់ផ្នែកម្ខាងឲ្យជាប់ រួចយកឈើមានមុខល្មម មកញាត់ពីផ្នែកម្ខាងទៀតឲ្យតឹងណែនល្អដើម្បីចង។ ចំណងត្រូវរុំឲ្យណែនល្អ ដើម្បីកុំឲ្យទឹកអាចចូលក្នុងនំ ដែលអាចធ្វើឲ្យអង្កររលាយចេញមកក្រៅ។ អាចចង ៥កង់ ដើម្បីមើលទៅមានសោភណភាពផង និងជាប់ណែនល្អផង។
ពេលចម្អិន៖ ត្រូវយកឆ្នាំងធំមួយមកដាំទឹកឲ្យពុះ ចាំយកនំអន្សមដែលចងរួចទៅដាក់ចូល។ រយៈពេលស្ងោរអាចពី ៥ ទៅ ៦ម៉ោង ទម្រាំឆ្អិនល្អ ឬអាចស្រង់យកមកភ្លក់មើលក៏បាន។ ការចម្អិននេះទៀតសោត យើងត្រូវនៅចាំមើលភ្លើងឲ្យបានដិតដល់ ហើយត្រូវថែមទឹក និងប្រែនំទៅម្ខាងទៀត ដើម្បីឲ្យនំឆ្អិនសព្វល្អ៕
តោះ! ទស្សនាវីដេអូ ដើម្បីឲ្យកាន់តែងាយស្រួលធ្វើ...
អត្ថបទ៖ គង់ វិសាល