ពីក្មេងលាងចានទៅជាអ្នកជំនាញក្រឡុកស្រាលក់
- 2017-10-11 23:10:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ពីក្មេងលាងចានទៅជាអ្នកជំនាញក្រឡុកស្រាលក់
ចន្លោះមិនឃើញ
ចាប់ផ្ដើមពីបាតដៃទទេ យុវជនកំព្រាម្ដាយម្នាក់ បានសម្រេចក្ដីស្រម៉ៃដំបូងរបស់ខ្លួនទាំងនៅក្មេងវ័យ។ គង់ គីមហេង ជាកូនអ្នកនៅភ្នំពេញម្ដុំក្បាលថ្នល់។ បន្ទាប់ពីធ្វើការតាមហាង និងកាស៊ីណូ បានជិត៥ឆ្នាំ គីមហេង បានបើកអាជីវកម្មខ្នាតតូចមួយ គឺក្រឡុកស្រា មានយីហោ Mob ដែលអាចរកប្រាក់ចំណេញបានជាង ២០ ម៉ឺនរៀលក្នុងមួយថ្ងៃ។ គីមហេងថា នេះជាជោគជ័យដំបូងក្នុងជីវិតរបស់ខ្លួន។
ដោយសារស្ថានភាពទីទាល់ក្រ និងថាជួនកាលដាច់បាយម្ដងម្កាល ផងនោះ ស្ថានភាពនេះគីមហេងថាបានរុញច្រានឲ្យខ្លួនចេញរកប្រាក់ទាំងវ័យ១៦ឆ្នាំ។ គីមហេងឲ្យដឹងថាការងារដំបូងរបស់លោកគឺជាអ្នកលាងចានក្នុងភោជនីយដ្ឋានតូចមួយ និងទទួលបានកម្រៃត្រឹម៦០ដុល្លារក្នុងមួយខែ។ ធ្វើការបានពីរឆ្នាំ ពោលគឺ ពេលលោកមានវ័យ១៨ឆ្នាំលោកក៏បាន ចូលធ្វើការនៅកាស៊ីណូមួយជាមួយបងស្រីបង្កើតនៅភ្នំពេញ។
ហាក់បីដូចជាមាន និស្ស័យជាមួយការងារក្រឡុកស្រា ហើយខ្លួនចូលចិត្តរសជាតិស្រាក្រឡុកផង គីមហេង ថាមេការកាស៊ីណូបានប្ដូរកាងារ លោកឲ្យទៅបម្រើក្នុងផ្នែកក្រឡុកស្រាវិញម្ដង ដែលនេះលោកថា ជាឱកាសសម្រាប់លោក ចាប់ផ្ដើមស្វែងយល់ និងរៀនសូត្រជំនាញក្រឡុកស្រា ពីអ្នកជំនាញនៅទីនោះ។
ដោយដឹងថាខ្លួនមិនបានសិក្សាបន្តទៀត គីមហេង ថាលោកបានប្ដូរមកអានសៀវភៅជាប្រចាំ ហើយសៀវភៅដែលលោកចូលចិត្តអានគឺសៀវភៅនិយាយពីបុគ្គលជោគជ័យ ល្បីៗមានដូចជា លោកបៀលហ្គេត លោកម៉ហ្សកឃើប៊ើក និងលោកចេកម៉ា ជាដើម។ អានសៀវភៅយូរៗទៅ លោកថាធ្វើឲ្យលោក បែកគំនិតចង់ចេញធ្វើជំនួញខ្លួនឯង ដោយចាប់ផ្ដើមសន្សំលុយបន្តិចម្ដងៗ និងគិតគូរយ៉ាងហ្មត់ចត់ពីការចាប់ផ្ដើមជំនួញដំបូងរបស់ខ្លួន។
មានលុយបន្តិចបន្តួចក្នុងហោប៉ៅ គីមហេង ថាខ្លួនបានប្រថុយយកកាតគ្រីម៉ូតូ ទៅបញ្ចាំដើម្បីសម្រេចបំណង ដែលបានគិតទុកជាយូរមកហើយ។
យុវជនវ័យក្មេងរូបនេះ ថាខ្លួនបានឈានជើងចេញរកស៊ីក្រឡុកស្រាលក់ តាមចញ្ចើមផ្លូវដំបូងនៅលើចញ្ចើមផ្លូវខាងលិចសួនមុខវត្តបទុមវត្តី ដោយមានយីហោ ថាMob ហើយទទួលការគាំទ្រពីអតិថិជនជាច្រើន ជាពិសេសយុវវ័យ និងជនបរទេស ដែលចូលចិត្តដើរម្សាន្តតាមសួន និងអង្គុយជជែកគ្នាលេងជាលក្ខណៈលំហែកាយ។
ដោយមើលឃើញពីភាពជោគជ័យ នៃអាជីវកម្មខ្នាតតូចរបស់ គីមហេង អ្នកផ្សេងទៀតក៏កំពុងងាកមកចាប់អាជីពក្រឡុកស្រានេះកាន់តែច្រើនដែរ។ បច្ចុប្បន្នមានរហូតដល់បួនកន្លែងទៅហើយ ដែលកំពុងប្រជែងជាមួយ Mob របស់ គីមហេង។ តែគីហេងថា ខ្លួនសប្បាយចិត្តដែលមានគូប្រជែង ព្រោះជាចំណែកធ្វើឲ្យលោក កាន់តែស្គាល់ខ្លួនឯង និងមានការអភិវឌ្ឍជំនាញក្រឡុកស្រា កាន់តែខ្លាំងឡើងថែមទៀត។ ម៉្យាងការប្រកួតប្រជែង នឹងជំរុញឲ្យលោក រកឃើញនូវរស់ជាតិថ្មីៗ និងពិសេសជាងគេនិងអាចក្រសោបយកអតិថិជនបានច្រើន។
គង់ គីមហេង បានសម្ដែងក្ដីសង្ឃឹមថា នៅចន្លោះអាយុ ២៥ ទៅ ៣០ឆ្នាំ លោកនឹងក្លាយជាថៅកែ រង្គសាលមួយ ហើយសង្ឃឹមថាអាចពង្រីសាខាឲ្យបានច្រើន៕