អត្ថប្រយោជន៍នៃការញ៉ាំខ្ទឹមឆៅ បន្ទាប់ពេលអ្នកភ្ញាក់ពីគេង
- 2019-08-12 03:56:27
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អត្ថប្រយោជន៍នៃការញ៉ាំខ្ទឹមឆៅ បន្ទាប់ពេលអ្នកភ្ញាក់ពីគេង
ចន្លោះមិនឃើញ
ការបរិភោគខ្ទឹមសនៅពេលពោះទទេ មិនត្រឹមតែជួយបង្កើនភាពធន់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏មានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនិងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើនផងដែរ។ មនុស្សមួយចំនួនអាចនិងមិនចូលចិត្តខ្ទឹម កុំថាឡើយឆៅសូម្បីតែឆ្អិនហើយក៏មិនញ៉ាំដែរ ព្រោះវាមានក្លិនអាក្រក់បន្តិច។ តែអ្នកគួរតែសាកល្បងបរិភោគវាសារឡើងវិញ ព្រោះវាផ្ដល់នូវអត្ថប្រយោជន៍បានយ៉ាងច្រើនដល់សុខភាពប្រចាំថ្ងៃ។
ខ្ទឹមសផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា ជាតិសរសៃវីតាមីន C B6 ប៉ូតាស្យូម និងកាល់ស្យូម។ វិទ្យាស្ថានជាតិជំងឺមហារីកបាននិយាយថាខ្ទឹមសមានលក្ខណៈប្រឆាំងជំងឺមហារីក។ មូលហេតុដែលខ្ទឹមសសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំង អុកស៊ីតកម្មដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់។ ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពមួយចំនួនដែលខ្ទឹមសនាំមក៖
ទាំងនេះគ្រាន់តែជាគុណប្រយោជន៍មួយចំនួនរបស់ខ្ទឹមសប៉ុណ្ណោះ។ ប៉ុន្តែហេតុអ្វីបានជាអ្នកគួរញ៉ាំខ្ទឹមសនៅពេលព្រឹក? បើយោងតាម Improveyourhealthrightnow ពេលព្រឹកជាពេលវេលាដែលបាក់តេរីទុនខ្សោយបំផុត ហើយវានឹងមិនអាចការពារខ្លួនបាន ហេតុនេះខ្ទឹមសដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកម្ចាត់បាក់តេរីចេញពីរាងកាយ។
ក្រៅពីមានក្លិនមិនល្អបន្តិច ខ្ទឹមសគឺជាបន្លែល្អណាស់សម្រាប់សុខភាពមនុស្ស។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយប្រសិនបើអ្នកមិនអាចបរិភោគខ្ទឹមឆៅបាន អ្នកអាចយកទៅអាំងបាន។ ខ្ទឹមសមានជាតិហឹរ សីតុណ្ហភាពជាចម្បងជាមួយប្រេងសំខាន់ៗ វីតាមីន A, E, B1, B2 វាជួយរំញោចការរំលាយអាហារ បន្សាបជាតិពុល បំបាត់កំហាក ថ្នាំសម្លាប់មេរោគសូម្បីតែកម្ចាត់ដង្កូវ៕