អាហារ ៩ប្រភេទ អ្នក​ឈឺ​ក្រពះ គួរ​ចៀស​វាង

  • 2017-11-14 03:48:38
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ការ​ជ្រើស​រើស​ប្រភេទ​ចំណី​អាហារ​សម្រាប់​ទទួល​ទាន​ពិត​ជា​សំខាន់​ខ្លាំង​ណាស់។ ប្រសិន​បើ​អ្នក​មិន​បាន​គិត​គូរ​ពី​ការ​ជ្រើស​រើស​ចំណី​អាហារ​អោយ​បាន​ត្រឹម​ត្រូវ​ទេ អ្នក​ប្រាកដ​ជា​ជួប​នឹង​បញ្ហា​មួយ​ចំនួន​ដូច​ជា ជំងឺ​រាគ​រូស ក្អួត​ចង្អោរ និង​រោគ​សញ្ញា​ផ្សេង​ៗ​ទៀត។ ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺ​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ទាំង ៩ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​គួរ​ជៀស​វាង​ពេល​ឈឺ​ក្រពះ៖

១. អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​ស្ករ៖ អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​ស្ករ​អាច​នាំ​ឱ្យ​មាន​ការ​កើន​ឡើង​នូវ​កម្រិត​អាំងស៊ុយលីន​ដែល​អាច​នាំ​អោយ​មាន​ការ​ប្រែ​ប្រួល​នៃ​ជាតិ​ស្ករ​នៅ​ក្នុង​ឈាម។ វា​អាច​ធ្វើ​អោយ​អ្នក​ញ័រ​ដៃ​ជើង និង​បែក​ញើស​ច្រើន។

២. អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​ទឹក​ដោះ​គោ៖ ទឹក​ដោះ​គោ និង​ឈីស​អាច​បង្ក​បញ្ហា​ជា​ច្រើន​ដល់​ក្រពះ​របស់​អ្នក ជា​ពិសេស​វា​ធ្វើ​ដំណើរ​ការ​នៃ​ការ​រំ​លាយ​អាហារ​មាន​បញ្ហា​ដោយ​សារ​តែ​កង្វះ​ខាត​នៃ​អង់ស៊ីម​នៅ​ក្នុង​ក្រពះ។

៣. សូ​ដា៖ សារធាតុ​កាបូណាត​នៅ​ក្នុង​សូដា​អាច​ប៉ះ​ពាល់​យ៉ាង​ខ្លាំង​ដល់​ក្រពះ​របស់​អ្នក ភាគ​ច្រើន​វា​ធ្វើ​អោយ​អ្នក​មាន​​អារម្មណ៍​ថា​ឆ្អែត និង​មិន​ចង់​ញាំ​អាហារ។

៤. សូកូឡា និង​កាហ្វេអ៊ីន៖ សូកូឡា និង​កាហ្វេ​អ៊ីន​ធ្វើ​អោយ​ធ្វើ​អោយ​អាស៊ីត​នៅ​ក្នុង​ក្រពះ​កើន​ឡើង​កាន់​តែ​ខ្លាំង ហើយ​ប្រសិន​បើ​សូកូឡា​នោះ​ផលិត​ពី​ទឹក​ដោះ​គោ វា​អាច​ធ្វើ​អោយ​មាន​បញ្ហា​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ​ផង​ដែរ។

៥. អាហារ​​សម្បូរ​ជាតិ​ខ្លាញ់៖ អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កោសិកា​ក្រពះ​កើន​ឡើង​សារធាតុ​គីមី ការ​រំលាយ​អាហារ​យឺត​ជាង​ពេល​ធម្មតា ហើយ​វា​ក៏​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ហើម​ពោះ​ផង​ដែរ។

៦. អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​អាស៊ីត​ខ្ពស់៖ ​ប៉េងប៉ោះ​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ដែល​អ្នក​គួរ​ជៀស​វាង ដោយ​សារ​តែ​វា​អាច​បង្ក​ឲ្យ​មាន​ការ​ចាល់​ជាតិ​អាស៊ីត​ក្នុង​ក្រពះ។

៧. អាហារ​ហិរ៖ ប្រសិន​បើ​អ្នក​ទម្លាប់​ញ៉ាំ​អាហារ​ហិរ​អ្នក​ប្រហែល​ជា​មាន​តុល្យភាព​ជាមួយ​វា ហើយ​វា​នឹង​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក។ ប៉ុន្តែ​ប្រសិន​បើ​អ្នក​មិន​ទម្លាប់​ញ៉ាំ​អាហារ​ហិរ​ទេ អ្នក​មិន​គួរ​ចាប់​ផ្ដើម​ឡើយ ដោយ​សារ​តែ​ក្រពះ​របស់​អ្នក​មិន​ស៊ាំ​ជាមួយ​នឹង​ជាតិ​ហិរ និង​អាច​បង្ក​បញ្ហា​ផ្សេង​ៗ​ផង​ដែរ។

៨. ជាតិ​អាកុល៖ អាកុល​ផ្ទុក​សារធាតុ​គីមី​ដែល​ធ្វើ​អោយ​ពិបាក​ក្នុង​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​រលាក​ក្រពះ ហើយ​ក៏​អាច​បង្ក​បញ្ហា​មួយ​ចំនួន​ដល់​ថ្លើម​របស់​អ្នក​ផង​ដែរ។

៩. អាហារ​កំប៉ុង៖​ អាហារ​កំប៉ុង​ផ្ទុក​សារធាតុ​គីមី​ជា​ច្រើន​រួម​ទាំង​សារធាតុ​រក្សា​ទុក​អោយ​បាន​យូរ​ផង​ដែរ ដែល​អ្នក​ធ្វើ​អោយ​ក្រពះ​របស់​អ្នក​កាន់​តែ​មាន​បញ្ហា​ថែម​ទៀត៕

ប្រភព៖ Health.com   ប្រែសម្រួល៖ សុភារ័ត្ន