អនុវត្ត ៧យ៉ាងងាយៗ សម្រាប់អ្នកចង់បានប្រូតេអ៊ីនក្នុងអាហារបន្ថែម
- 2018-02-12 00:30:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អនុវត្ត ៧យ៉ាងងាយៗ សម្រាប់អ្នកចង់បានប្រូតេអ៊ីនក្នុងអាហារបន្ថែម
ចន្លោះមិនឃើញ
ញ៉ាំអាហារច្រើន មិនប្រាកដថាអាចធ្វើឲ្យអ្នកមានប្រូតេអ៊ីនគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ទ្រទ្រង់រាងកាយនោះឡើយ។ Sabay នឹងលើកយកវិធីរបស់ ៧យ៉ាង ដែលអាចបន្ថែមប្រូតេអ៊ីនឲ្យហើយ អាហារដែលអ្នកញ៉ាំ កាន់តែមានរសជាតិ៖
១. ប្រូតេអ៊ីនផ្ទាល់ខ្លួន (Personalized Protein Powder) ជាម្សៅក្រឡុកបែបធម្មជាតិដែលអាចយកមកលាយជាមួយអាហារ Cereals បែបក្ដៅ ជាមួយស៊ុតចៀន ឈីស យ៉ាអួរ ឬអាចលាយជាមួយគ្រឿងផ្សំសម្រាប់ដុតនំផងដែរ។
២. ស៊ុត ជាអាហារសម្បូរសារជាតិប្រូតេអ៊ីន ដែលក្នុងស៊ុតមួយគ្រាប់មានជាតិប្រូតេអ៊ីន ៧ក្រាម ហើយងាយស្រួលចម្អិន មិនថាស្ងោរ ចៀន ឬឆាឡើយ។
៣. ឈីសគ្មានជាតិខ្លាញ់ (Nonfat cottage cheese) មានម្ហូបច្រើនមុខណាស់ ដែលធ្វើឡើងជាមួយនឹងរបស់មានជាតិប្រូតេអ៊ីន និងជាតិកាល់ស្យូមដែលល្អសម្រាប់សុខភាពឆ្អឹងមួយនេះ ភាគច្រើនគឺម្ហូបបែបអឺរ៉ុបនេះតែម្ដង។
៤. ទឹកដោះគោ និងទឹកសណ្ដែក មិនត្រឹមតែអាចជំនួសភេសជ្ជៈផ្សេងៗទៀតបាននោះទេ ថែមទាំងល្អសម្រាប់សុខភាពទៀតផង គឺជាតិប្រូតេអ៊ីន ហើយបើអាចយកមកចម្អិនជាមួយទឹកស៊ុប អាចបានប្រូតេអ៊ីនពី ៧-១០ក្រាមថែមទៀត។
៥. សណ្ដែក ជាប្រភពប្រូតេអ៊ីនល្អបំផុតដែលអាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនដល់សុខភាព ហើយអាចយកទៅធ្វើជាអាហារទាំងមូល ឬកិនឲ្យម៉ត់ដើម្បីធ្វើស៊ុប ស្ងោរ ឆា ទឹកជ្រលក់ជាដើម។
៦. តៅហ៊ូ អាចយកទៅធ្វើ ឬលាយជាមួយអាហារបានច្រើនមុខ ហើយមិនត្រឹមតែបង្កើនជាតិប្រូតេអ៊ីននោះទេ ថែមទាំងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ផងដែរ។
៧. យ៉ាអួ រសជាតិម៉ាអេម គ្មានជាតិខ្លាញ់ មានប្រូតេអ៊ីនច្រើន ប្រើជាមួយម្ហូបបានច្រើនមុខ មានខ្លះយកទៅញ៉ាំជាមួយសាលាដផងដែរ៕