របស់របរគ្រោះ​ថ្នាក់​ទាំង ៥ ក្នុង​ផ្ទះបាយ​ដែល​​អ្នក​​ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន

  • 2018-04-08 02:43:28
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

មាន​របស់​របរ​ច្រើន​ណាស់ ដែល​យើង​ប្រើប្រាស់​នៅ​ក្នុង​ផ្ទះ​បាយ​របស់​យើង​ជា​រៀងរាល់​ថ្ងៃ។ របស់​ទាំង​នោះ​គឺ​សាមញ្ញ​ណាស់ ហាក់​ដូច​ជា​គ្មាន​គ្រោះថ្នាក់​អ្វី​ឡើយ ហើយ​យើង​មិន​ដែល​គិត​អំពី​គ្រោះថ្នាក់ ដែល​ពួក​វា​អាច​ធ្វើ​បាន​នោះ​ទេ។ ដូច្នេះ​ថ្ងៃ​នេះ កញ្ញា នឹង​ចែក​រំលែក​ព័ត៌មាន​សំខាន់​នេះ​ជាមួយ​ប្រិយមិត្ត​ ដើម្បី​គ្រប់​គ្នា​អាច​ផ្លាស់​ប្តូរ​ទម្លាប់​ខ្លះៗ ដើម្បី​សុវត្ថិភាព សុខភាព​ផ្ទាល់​ខ្លួន។

១. ប្រអប់ ឬ​ថង់​ម្ហូប​អាហារ​ធ្វើ​ពី​ប្លាស្ទិក

ដើម្បី​ធ្វើ​ឲ្យ​ប្លាស្ទិក​អាច​បត់បែន​បាន អ្នក​ផលិត​ខ្លះ​បាន​បន្ថែម​សារធាតុ​គីមី​ពិសេស ដែល​អាច​បង្ក​ឲ្យ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ។ ​ប្រាកដ​ណាស់​ថា អ្នក​មិន​ចង់​ឲ្យ​សារធាតុ​គីមី​ទាំង​នេះ​នៅក្នុង​អាហារ​របស់​អ្នក ឬ​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​អ្នក​ឡើយ ដូច្នេះ​បើ​អាច​ចៀស​បាន​គួរ​តែ​ចៀស។

២. ធុង ឬ​កន្លែង​លាង​ចាន​ផ្ទះ​បាយ

ប្រសិន​បើ​កាក​សំណល់​ហូប​អាហារ​ពី​ចាន​របស់​អ្នក​ស្ថិត​នៅ​ក្នុង​នោះ​យូរ វា​នឹង​ចាប់​ផ្តើម​បង្កើត​តំបន់​បង្ក​កំណើត​សម្រាប់​បាក់តេរី និង​មេរោគ។ កន្លែង​លាង​ចាន​ក្នុង​ផ្ទះ​បាយ​របស់​អ្នក​អាច​ជា​កន្លែង​កខ្វក់​ពិត​ប្រាកដ ដែល​អ្នក​មិន​ធ្លាប់​បាន​ដឹង ដូច្នេះ​សុំ​កុំ​ភ្លេច​សម្អាត​វា​ឲ្យ​បាន​ញឹកញាប់។

៣. កាំបិត

កាំបិត​របស់​អ្នក​គួរ​តែ​នៅ​មុត​ល្អ​ជានិច្ច។ ប្រសិន​បើ​ពួក​វា​មិនមាន​ភាព​មុតមាំ​ទេ នោះ​វា​អាច​នឹង​រអិល ឬ​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ចំពោះ​អ្នក នៅ​ពេល​អ្នក​ព្យាយាម​កាត់​អ្វី​មួយ​ដោយ​ខ្លាំងៗ​ពេក។

៤. អេប៉ុង​លាង​សម្អាត

អេប៉ុង​ផ្ទះ​បាយ ជា​កន្លែង​លូតលាស់​របស់​បាក់តេរី​យ៉ាង​ឆាប់​រហ័ស។ ការ​លាង​សម្អាត​ធម្មតា​ជួនកាល​មិន​អាច​សម្លាប់​បាក់តេរី​ទាំង​នោះ​អស់​ឡើយ។ យកល្អ អ្នក​គួរ​ឧស្សាហ៍​ត្រាំ​ក្នុង​ទឹក​អំបិល ហើយ​កុំ​ប្រើ​មួយ​ដល់​រាប់​ខែ។

៥. កន្សែង​ជូត​ដៃ

កន្សែង​នៅ​ផ្ទះបាយ គឺ​ជា​របស់​មួយ​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​កខ្វក់​បំផុត​នៅ​ក្នុង​ផ្ទះ​បាយ​របស់​អ្នក។ អ្នក​ប៉ះ​ពួក​វា​គ្រប់​ពេល - សូម្បី​តែ​មុន​ពេល​លាង​ដៃ ហើយ​បន្ទាប់​មក​ចម្អិន​អាហារ​ម្តង​ទៀត។ នោះ​ជា​វិធី​មួយ​សម្រាប់​បាក់តេរី ដើម្បី​ចូល​ទៅ​ក្នុង​អាហារ​របស់​អ្នក៕

ចុចអាន ៖

ប្រភព ៖ health.com.kh

អត្ថបទថ្មី