ចេកអាំង និងអាពីងបំពងស្រុកខ្មែរ ជាប់ជាអាហារចិញ្ចើមផ្លូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់
- 2014-10-13 22:53:33
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ចេកអាំង និងអាពីងបំពងស្រុកខ្មែរ ជាប់ជាអាហារចិញ្ចើមផ្លូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់
ចន្លោះមិនឃើញ
អាហារតាមចិញ្ចើមផ្លូវ នៅតំបន់អាស៊ីអាគ្នេយ៍ ត្រូវបានគេស្គាល់ថា មានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានតម្លៃធូរថ្លៃ។ ចំណែក អន្សមអាំង ចេកអាំង និងអាពីង ដែលអ្នកស្គាល់យ៉ាងច្បាស់នៅតាមបេនឡានក្នុងប្រទេសកម្ពុជា ក៏ជាប់ជាអាហារឆ្ងាញ់ ដែលចាត់ថ្នាក់ដោយគេហទំព័រអង់គ្លេស Telegraph ផងដែរ។
អាពីងបំពងនៅម្ពុជា
ការចំណាត់ថ្នាក់អាហារបីប្រភេទនេះ គឺធ្វើឡើងតាមការចូលចិត្តរបស់ការីនិពន្ធសារព័ត៌មានបរទេសអង់គ្លេសខាងលើ គឺអ្នកស្រី Natalie Paris។ អ្នកស្រី ជាអ្នកសរសេរព័ត៌មានទាក់ទងនឹងដំណើរកម្សាន្ត ហើយអ្នកស្រីក៏មានបេសកកម្មនៅអាស៊ីអាគ្នេយ៍ដែរ។
ក្រៅពីនេះ Natalie Paris បានបង្ហាញឈ្មោះអាហារ ដែលអ្នកស្រីចូលចិត្តផ្សេងទៀត រូមមាន Pho, ស៊ុប Hu tieu, គុយទាវ pho tiu របស់វៀតណាម បាយ និងសម្លការីរបស់ថៃ កាតំ (Khao tom) និង ពងទាកូន (Balut) របស់ហ្វីលីពីនជាដើម៕
ដោយ អ៊ុំ សុភក្តិ ប្រភព៖ Telegraph