តោះ! មានគ្រឿងផ្សំអស់ហើយ រៀនធ្វើមី Ramen ជប៉ុន ញ៉ាំដោយខ្លួនឯង
- 2016-01-05 21:52:34
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
តោះ! មានគ្រឿងផ្សំអស់ហើយ រៀនធ្វើមី Ramen ជប៉ុន ញ៉ាំដោយខ្លួនឯង
ចន្លោះមិនឃើញ
Ramen ជាមុខម្ហូបមីជប៉ុនល្បីមួយ ដែលគេនិយមញ៉ាំច្រើននៅតាមភោជនីយដ្ឋានបែបជប៉ុន។ គេអាចធ្វើស៊ុបមី Ramen ញ៉ាំតាមរសជាតិដែលចូលចិត្តដោយខ្លួនឯងបាន។ ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើមី Ramen ជាមួយទឹកស៊ុបសាច់ជ្រូក ណែនាំដោយ វិបសាយ Japanese Cooking 101៖
+ មី
មី (Ramen) ជប៉ុន (២២៥ ក្រាម អ្នកអាចរកទិញបាននៅផ្សារទំនើប) សាច់ជ្រូក (កន្លះគីឡូក្រាម ប្រឡាក់អំបិលនិងដាក់ក្លាស្សេមួយយប់) ស៊ុត (១គ្រាប់) សណ្ដែកបណ្ដុះ ដើមខ្ទឹម ទឹក (២ លីត្រ) ម្សៅសូដា (២ស្លាបព្រាបាយ)
+ ស៊ុប ទឹក (១,៥ លីត្រ) មើមខ្ញី (ជាចំណិត ៥០ ក្រាម) ខ្ទឹមស (៣ កំពឹស) ទឹកស៊ីអីវ (៤ ស្លាបព្រាបាយ) អំបិល (១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ) ប្រេងល្ង (១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ)
២. រៀបចំ គ្រឿងទេសសម្រាប់ដាក់ក្នុងមី ដោយចម្អិនស៊ុត ស្រុះសណ្ដែកបណ្ដុះ ហាន់ដើមខ្ទឹម រួចរៀបចំស្រុះមី នឹងទឹកក្ដៅដោយបង់ម្សៅសូដាមុន រួចស្រុះរយៈពេល៣០វិនាទី។
៣. រៀបចំស្រង់មី ដាក់ក្នុងចាន ថែមទឹកស៊ុប និងរៀបបន្ថែមគ្រឿង ដើមខ្ទឹមហាន់ ស៊ុត សាច់ជ្រូកបន្ទះពីលើជាការស្រេច៕
ចុចអាន៖ បាយថ្ងៃត្រង់ជាមួយម្ហូបមាន់ក្រាបលើសំបុកនេះម៉េចដែរ?
ប្រែសម្រួល៖ មាន រតនា ប្រភព៖ japanesecooking101