​វិធី​ធ្វើ​ស៊ុប​​​បាយ​បង្គា​​ តែ​មួយ​ភ្លែត​​បាន​ញ៉ាំ​

  • 2016-04-21 19:01:13
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ពេល​​​​​​ហេវ​ហត់​អស់​កម្លាំង​​និង​ឃ្លាន​ បើ​​មាន​ស៊ុប​​​​ក្ដៅ​ៗ​ញ៉ាំ​​​​​ជួយ​កម្លាំង​​កាន់​តែ​ល្អ។ ថ្ងៃ​នេះ​អ្នក​​សាក​ល្បង​ធ្វើ​ស៊ុប​បាយ​បង្គា​​​​តាម​វិធី​ងាយ​ៗ​ ចំណាយ​ពេល​​តិច​ ទុក​សម្រាប់ញ៉ាំ​ប៉ូវ​កម្លាំង​ដោយ​ខ្លួន​ឯង ដោយ​មាន​គ្រឿង​​ផ្សំ​ និង​​វិធី​ធ្វើ​​ដូច​ខាង​ក្រោម៖ ​

 

គ្រឿង​ផ្សំ​៖

  • បាយ​ឆ្អិន​ស្រាប់ ១​​​ចាន​
  • បង្គា​ស្រស់​​ ១០​ទៅ​១១​​​បង្គា
  • ខ្ទឹម​​ស​ចិញ្ច្រាំ ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ ​- ទឹក​ត្រី​ ២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  • ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  • ប្រេង(​បន្លែ) ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  • ម្រេច ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  • ជី​ (ជី​នាង​វង ជី​រណា គីនឆាយ​ និង​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​​ចូល​គ្នា​​​​១​ចាន​សម្រាប់​ដាក់​ក្នុង​ស៊ុប)
  • ខ្ទឹម​លីង ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  • ទឹក​​ ២​ចាន​​​​​​គោម​

របៀប​ធ្វើ​៖

  • ចាក់​​​ប្រេង​បន្លែ​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដាក់​ឲ្យ​ក្ដៅ​រួច​ដាក់​ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ​ចូល​​កូរ​​​​​​បំពង​​​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​បន្តិច​រួច​ចាក់​ទឹក​ចូល គ្រប​ទុក​ឲ្យ​ពុះ។

  • ដាក់​ទឹក​ត្រី​​ ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ និង​ម្រេច​ចូល​ក្នុង​ទឹក​ស៊ុប​​រួច​កូរ​​ឲ្យ​សព្វ រួច​ដាក់​បាយ​​​​ រង់​ចាំ​ឲ្យ​ពុះ​មួយ​ភ្លែត ដាក់​បង្គា​ចូល​​​គ្រប​ទុក​​ឲ្យ​ឆ្អិន។

  • ដួស​ដាក់​ចាន រួច​ថែម​គ្រឿង​ ដូច​ជា​ជី​ និង​ខ្ទឹម​លីង​តាម​ចូល​ចិត្ត អ្នក​នឹង​​បាន​ស៊ុប​បាយ​បង្គា​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​មួយ​ចាន៕

ចុចអាន៖  Key Ingredient ​Tablet ​មាន​មុខ​ម្ហូប​ជាង​ ២ ​លាន​​សម្រាប់​អ្នក​ចូលចិត្ត​ធ្វើ​ម្ហូប

 

ប្រែ​សម្រួល៖ មាន រតនា ប្រភព៖ whatrecipe​