រៀនធ្វើស៊ុបពោតសាច់មាន់ប៉ូវកម្លាំង ងាយៗដោយខ្លួនឯង
- 2016-05-26 23:27:23
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
រៀនធ្វើស៊ុបពោតសាច់មាន់ប៉ូវកម្លាំង ងាយៗដោយខ្លួនឯង
ចន្លោះមិនឃើញ
មេឃត្រជាក់ៗ អ្នកអាចនឹងរកអ្វីក្ដៅៗ ដូចជាស៊ុបសម្រាប់ញ៉ាំ។ សម្រាប់ថ្ងៃនេះអ្នកនឹងអាចរៀនពីរបៀបធ្វើស៊ុបពោតសាច់មាន់ ដែលជាអាហារសម្រន់មួយស្រដៀងនឹងស៊ុបក្ដាមដែរ។ តាមវិធីងាយៗខាងក្រោម អ្នកអាចសាកល្បងចម្អិនវាទុកញ៉ាំ ដោយមិនចំណាយពេលយូរ។
គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់មាន់ (សាច់ទ្រូងឬភ្លៅ) ២ដុំ
ពោត(គ្រាប់) ១កូនចាន
ម្សៅពោត (ម្សៅពោត១/៤ កូនចាន លាយទឹក១/៤កូនចាន)
ដុំស៊ុបមាន់ ២ដុំ
ស៊ុត ១គ្រាប់
ស្លឹកខ្លឹម
ម្រេចម៉ដ្ឋ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
ទឹក ពីរលីត្រ របៀបធ្វើ៖
ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកឲ្យពុះប្រហែល៥នាទី ដាក់ដុំស៊ុបមាន់ចូលកូរឲ្យសព្វ រួចដាក់ស្ងោរសាច់មាន់ឲ្យឆ្អិនរម្ងាស់រយៈពេល១៥នាទី។
ស្រង់សាច់មាន់ចេញ បកជាដុំតូចៗទុក យកពោតទៅកិនឬចិញ្ច្រាំ(មិនឲ្យម៉ដ្ឋពេក) ។
- យកពោតកិនរួចនិងសាច់មាន់ទៅបង់ក្នុងទឹកស៊ុប កូរនិងទុកឲ្យពុះ បង់ម្រេច និងថែមស្ករឬអំបិលបន្តិចតាមការចូលចិត្ត រួចថែមម្សៅពោតរហូតដល់ស៊ុបឡើងខាប់ និងចាក់ស៊ុតក្រឡុកចូល។
ចុចអាន៖ វិធីធ្វើស៊ុបបាយបង្គា តែមួយភ្លែតបានញ៉ាំ
ប្រែសម្រួល៖ មាន រតនា ប្រភព៖ A's Cookbook