មិន​ធម្មតា! ក្រូច​ថ្លុង​​កោះ​ទ្រង់ ល្បី​​​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ដាច់​គេ នៅខេត្ត​​​ក្រចេះ

  • 2016-12-12 02:18:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ភ្ញៀវ​ទេសចរ​ជាតិ​ និង​អន្តរជាតិ​ដែល​ធ្វើ​ដំណើរ​ទៅ​លេង​កោះ​ទ្រង់ ​​​ទល់​​មុខ​ចំ​ក្រុង​ក្រចេះ​ តែង​តែ​សរសើរ​ពី​រស់​ជាតិ​ដ៏​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ខុស​គេ​ នៃ​ផ្លែ​ក្រូច​ថ្លុង​ធម្មជាតិ​ ​របស់​អ្នក​ភូមិ​នៅ​ទីនោះ។

ជួប​ជាមួយ​ក្រុម​ការងារ​ «ផ្លូវ​ទៅ​ស្រុក» ​អ្នក​ស្រី​​ ​​យាន​ សុភី​ ជា​បេឡា​នៅ​តំបន់​ទេសចរណ៍​សហគមន៍​ធម្មជាតិ​កោះ​ទ្រង់​ បាន​និយាយ​ថា លក្ខណៈ​ពិសេស​​របស់​កោះទ្រង់​​គឺ ក្រូច​ថ្លុង​ធម្មជាតិ​​ ដែល​​ភ្ញៀវ​ទេសចរណ៍​​ភាគ​ច្រើន ​តែង​និយាយ​ថា​ ​វា​មាន​រស់​ជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ជាង​គេ ​ប្រចាំ​ខេត្ត។

ចំណែក​ឯ​លោក​ កៅ​ សុខ​ឆេង​ ដែល​រស់​នៅ​លើ​កោះ​ទ្រង់​នេះ​​តាំង​ពី​តូច ​ក៏​បាន​​លើក​ឡើង​ផង​ដែរ​ថា៖ "ក្រូច​ថ្លុង​នៅ​កោះ​ទ្រង់​ ពិត​ជា​ល្បី​​ខាង​រស់​ជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ ​ពុំ​សូវ​មាន​ជាតិ​ជូ​ទេ។​ ​មាន​គេ​កុម្ម៉ង់​ច្រើនៗ​​ទៅ​​លក់​បន្ត​នៅ​ទីក្រុង​ក្រចេះ​ និង​យក​ទៅ​លក់​បន្ត​នៅ​​ភ្នំពេញ​ទៀត​ផង។ តាម​ពិត​នៅ​ខេត្ត​ក្រចេះ​ ក៏​មាន​ចម្ការ​ក្រូច​ថ្លុង​ច្រើន​ដែរ​ ប៉ុន្តែ​ក្រូច​ថ្លុង​កោះ​ទ្រង់​ នៅ​តែ​ល្បី​ថា​ឆ្ងាញ់​ជាង​គេ”។

បុរស​វ័យ​កណ្ដាល ដែល​បច្ចុប្បន្ន​ជា​អ្នក​រត់​ម៉ូតូ​ឌុប​ នាំ​ភ្ញៀវ​កម្សាន្ត​លើ​កោះ​ទ្រង់​ បាន​បន្ថែម​ថា ​​​​ជា​ធម្មតា​បើ​ដាំ​​ដើម​វា​តាំង​ពី​តូច​ ត្រូវ​ប្រើ​រយៈពេល​៤​ទៅ​៥​ឆ្នាំ ទើប​ទទួល​បាន​ផល​ផ្លែ​ក្រូច​ថ្លុង។ ប៉ុន្តែ​បើ​​បំបៅ​​ប្រើ​ពេល​តែ​៣​ទៅ​៦​ខែ​គឺ អាច​បាន​ផល​ហើយ។ បច្ចុប្បន្ន​​ប្រជាជន​នៅ​សហគមន៍​កោះ​ទ្រង់​នេះ​ មាន​ដាំ​ដើម​ក្រូច​​ថ្លុង​ស្ទើរ​​គ្រប់​ផ្ទះ​ ខណៈ​ដែល​តម្លៃ​លក់​ចេញ​​​ ១​ផ្លែ​ ៧០០០​រៀល​​ ខែ​វស្សា ​និង​តម្លៃ​១​ផ្លែ​ ១០០០០​រៀល​ នៅ​ខែ​ប្រាំង​ (រដូវ​​ប្រាំង ឆ្ងាញ់​ជាង​រដូវ​​វស្សា)៕

អត្ថបទ៖ វិន ជីវ័ន្ត​

អត្ថបទពេញនិយម