កាហ្វេជាភេសជ្ជៈសុខភាព ឬ ជាអ្នកបង្កគ្រោះថ្នាក់?
- 2017-07-30 07:08:42
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
កាហ្វេជាភេសជ្ជៈសុខភាព ឬ ជាអ្នកបង្កគ្រោះថ្នាក់?
ចន្លោះមិនឃើញ
របាយការណ៍ចេញផ្សាយកាលពីថ្មីៗនេះលើកឡើងថា ការញ៉ាំកាហ្វេមួយថ្ងៃ ៣ ពែងនឹងជួយលោកអ្នកឲ្យផុតពីជំងឺផ្សេងៗ។ Rob M Van Dam អ្នកជំនាញសុខភាពសាធារណៈបានបង្ហាញទាំងគុណសម្បត្តិ និង កង្វល់ស្ដីពីរបាយការណ៍នេះ។
ការសិក្សាដែលចុះផ្សាយដោយមហាវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្ត្រអាមេរិក (American College of Physicians) បានសន្មតថាអ្នកញ៉ាំកាហ្វេជាទៀងទាត់ អាចមានអាយុវែងជាងអ្នកមិនញ៉ាំ។ ដោយឡែក ការសិក្សាមួយទៀតបែរជាបង្ហាញពីគុណវិបត្តិទៅវិញ ស្ដីពី បញ្ហាសុខភាពមួយចំនួនទាក់ទងនឹងកាហ្វេ រួមមាន៖
#ទី១ ការទទួលទានកាហ្វេក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះអាចបណ្ដាលឱ្យទារកមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលនាំឲ្យប៉ះពាល់ដល់កោសិកាលូតលាស់ទារក។
#ទី២ កម្ទេចកាហ្វេដែលត្រង មិនបានល្អ មានផ្ទុកសារធាតុឈ្មោះថា cafestol ដែលបង្កើនកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល អាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
#ទី៣ ការផឹកវាជាមួយនឹងស្ករ ឬក្រែមច្រើនក្នុងមួយថ្ងៃៗ អាចនាំឱ្យលើសថាមពលរាងកាយ និងការឡើងទម្ងន់។
#ទី៤ ប្រសិនបើអ្នកធ្លាប់មានផលវិបាកនៃការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេកដូចជាមានអារម្មណ៍ ច្របូកច្របល់ ឬពិបាកក្នុងការគេង អ៊ីចឹងត្រូវកាត់បន្ថយ។
យ៉ាងណាក៏ដោយ សម្រាប់មនុស្សពេញវ័យ ការញ៉ាំកាហ្វេទៀងទាត់អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យ នៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃមួយចំនួន ដូចជា ជំងឺមហារីកថ្លើម ជំងឺផ្សេងៗទៀតដែលបណ្ដាលមកពីថ្លើម និងជំងឺទឹកនោមផ្អែមជាដើម។ ម្យ៉ាងគេអាចកាត់បន្ថយការញ៉ាំកាហ្វេ នៅពេលយល់ថាមិនសូវស្រួលខ្លួន ឬ ឈឺក្បាល ព្រោះថាមានតែអ្នកទេ ទើបដឹងច្បាស់ពីតុល្យភាពនៃសុខភាពខ្លួនឯង៕