មិនចង់អាយុខ្លី រៀនកាត់បន្ថយការញ៉ាំជាតិស្ករឲ្យហើយ កុំឲ្យពិបាកខ្លួន
- 2019-01-17 10:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
មិនចង់អាយុខ្លី រៀនកាត់បន្ថយការញ៉ាំជាតិស្ករឲ្យហើយ កុំឲ្យពិបាកខ្លួន
ចន្លោះមិនឃើញ
ញ៉ាំអាហារ ឬភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករច្រើនមិនត្រឹមតែធ្វើឲ្យអ្នកឡើងទម្ងន់ទេ តែវាថែមទាំងបង្កជាហានិភ័យនៃជំងឺកាចនានាដូចជា ជំងឺបេះដូង ទឹកនោមផ្អែម មហារីក ថ្លើម ធ្វើឲ្យឆាប់ចាស់ ខ្សោយកម្លាំង និងប៉ះពាល់ទៅដល់ការគិត ដែលនាំឲ្យអ្នកមានជំងឺផ្លូវអារម្មណ៍ជាដើម។
អ្នកមានទម្លាប់ញ៉ាំផ្អែមច្បាស់ជានិយាយថា ការកាត់បន្ថយជាតិស្ករពីអាហារ ជារឿងដែលពិបាកបំផុត ត្បិតវាចំណូលចិត្តដែលខ្លួនតែងតែងទទួលទានជាប្រចាំ មិនអាចខ្វះបាន។ យ៉ាងណា ក៏នៅមានក្បួនកាត់បន្ថយជាតិស្ករ តាមលំដាប់លំដោយដែលអ្នកគួរត្រងត្រាប់តាម បើមិនចង់ខកខ្លួននៅពេលក្រោយ។
១. បញ្ឈប់ទម្លាប់ថែមស្ករលើអាហារ ឬភេសជ្ជៈ
អាហារ និងភេសជ្ជៈនានាសុទ្ធតែត្រូវបានផលិត និងធ្វើមកដោយមានបន្ថែមជាតិស្កររួចទៅហើយ ដូច្នេះបើមិនចាំបាច់ អ្នកគួរចោលទម្លាប់ថែមស្ករទៅលើអាហារទាំងនោះទៀតទៅ ព្រោះវានឹងធ្វើឲ្យជាតិស្ករក្នុងខ្លួនអ្នកកើនឡើងជាលំដាប់។ ជាមួយគ្នាអ្នកត្រូវដឹងថា មនុស្សគ្រប់គ្នាត្រូវចេះគ្រប់គ្រងជាតិប្រចាំថ្ងៃរបស់ខ្លួនឲ្យបានត្រឹមត្រូវ។ ក្នុងនោះ ស្រ្តីគួរទទួលយករបបអាហារ ក្នុងកម្រិតតិចជាង ១០០ កាល់ឡូរី ឬស្មើនឹងស្ករប្រមាណ ៦ ស្លាបព្រាកាហ្វេក្នុងមួយថ្ងៃ ខណៈបរិមាណរបស់បុរសគឺ តិចជាង ១៥០ កាល់ឡូរី ឬ ៩ ស្លាបព្រាកាហ្វេក្នុងមួយថ្ងៃ។
២. ព្យាយាមញ៉ាំផ្លែឈើ ជំនួសបង្អែម
ដើម្បីបន្ថយទម្លាប់ញ៉ាំជាតិស្ករដែលបន្ថែមទៅលើបង្អែមផ្សេងៗដូចជានំ និងការ៉េម អ្នកគួរងាកមកស្រូបជាតិផ្អែមពីផ្លែឈើក្នុងស្រុកនានា ដែលងាយរកទិញ និងល្អ ហើយមានវីតាមីនច្រើនទៀតដើម្បីចិញ្ចឹមស្បែក រាងកាយ និងសុខភាព។ ម្យ៉ាងផ្លែឈើ មួយចំនួនក៏មានផ្ទុកជាតិកាកសរសៃ(Fiber) ដែលជួយឲ្យស្រកទម្ងន់ មានស្បែកស្អាត និងកាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺបេះដូងផងដែរ។
៣. ជ្រើសរើសទឹកដែលត្រឹមត្រូវ
បើចង់កាត់បន្ថយជាតិផ្អែមពីរបបអាហារ ចាំបាច់ណាស់អ្នកត្រូវគិតគូរពីផ្នែកទឹក ឬភេសជ្ជៈនេះមុនគេ។ ត្រូវចាំថា អ្នកគួរជៀសវាងញ៉ាំភេសជ្ជៈណា ដែលផ្ទុកជាតិស្ករច្រើន ពិសេសភេសជ្ជៈកំប៉ុង សូដា និងទឹកផ្លែឈើកែច្នៃជាដើម។ ជម្រើសល្អ អ្នកគួរញ៉ាំទឹកផ្លែដែលគាបចេញពីធម្មជាតិ ឬញ៉ាំសុទ្ធ ឬទឹករ៉ែវិញ ព្រោះវាមានវីតាមីនល្អច្រើន និងផ្ទុកជាតិកាល់ឡូរីទាប។
៤. ញ៉ាំយ៉ាអ៊ួរដែលធ្វើដោយខ្លួនឯង
យ៉ាអ៊ួរ ឬទឹកដោះគោជូរគឺជាប្រភេទបង្អែមជំនួយសម្រស់ និងសុខភាព ដែលទទួលបានការពេញនិយមយ៉ាងខ្លាំងពីមនុស្សស្រី។ ត្បិតវាមានប្រយោជន៍មែន តែក៏មានយ៉ាអ៊ួរខ្លះផ្ទុកនូវកម្រិតជាតិស្ករខ្ពស់ ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពផងដែរ។ ដូច្នេះ អ្នកក៏គួរវៃឆ្លាតក្នុងការជ្រើសរើសប្រភេទយ៉ាអួរដែលមានជាតិស្ករទាបយកមកទទួលទាន ឬធ្វើញ៉ាំខ្លួនឯង ដោយលាយជាមួយផ្លែឈើធម្មជាតិផង គឺរឹតតែប្រសើរ៕