គួរអាន! អំឡុងពេលបំបៅដោះកូន ស្ត្រីជាម្ដាយកុំរំលងអាហារទាំងនេះឱ្យសោះ
- 2019-08-04 00:45:06
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
គួរអាន! អំឡុងពេលបំបៅដោះកូន ស្ត្រីជាម្ដាយកុំរំលងអាហារទាំងនេះឱ្យសោះ
ចន្លោះមិនឃើញ
ក្រោយពេលសម្រាលអ្វីដែលស្ត្រីជាម្ដាយគួរធ្វើដើម្បីខ្លួនឯង និងកូន គឺសម្រាកអោយបានគ្រប់គ្រាន់ និងទទួលទានអាហារសុខភាពល្អសម្បូរដោយសារធាតុចិញ្ចឹម។ អ្វីដែលសំខាន់ទៀតនោះ គឺរបបអាហារត្រឹមត្រូវក៏ជួយបង្កើនទឹកដោះបានយ៉ាងប្រសើរផងដែរ។ ប៉ុន្តែថាតើអាហារអ្វីខ្លះទៅដែលជួយផ្ដល់ថាមពលបន្ថែមនិងបង្កើនទឹកដោះ? កុំបារម្ភ! ខាងក្រោមគឺជា ប្រភេទនៃអាហារដែលអ្នកគួរទទួលទានកំឡុងពេលកំពុងបំបៅដោះ ៖
១. ត្រីសាលម៉ុន
មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដែលជួយបង្កើនបរិមាណនៃការទឹកដោះ។ ត្រីសាលម៉ុន ក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃអាស៊ីតជាតិខ្លាញ់ DHA ដែលចាំបាច់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍសរសៃប្រសាទរបស់ក្មេង និងជួយអោយស្ត្រីជាម្ដាយរក្សាបាននូវអារម្មណ៍ល្អជៀសផុតពីជំងឺបាក់ទឹកចិត្តក្រោយសម្រាលកូន។
២. អាហារផ្សំឡើងពីទឹកដោះគោ
ទឹកដោះគោ យ៉ាអួរ ឈីស និងអាហារផ្សំឡើងពីទឹកដោះគោផ្សេងទៀត គឺសំខាន់ណាស់ដែលគួរតែមានក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ស្ត្រីជាម្ដាយកំពុងបំបៅដោះកូន។ អាហារទាំងនេះមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន D វីតាមីន B និងជាពិសេសនោះគឺកាល់ស្យូមដែលចាំបាច់ក្នុងការលូតលាស់ ឬអភិវឌ្ឍឆ្អឹងរបស់ទារក។
៣. សាច់គោគ្មានខ្លាញ់
ស្ត្រីជាម្ដាយគ្រប់រូប គឺសុទ្ធតែត្រូវការថាមពលបន្ថែម ហើយសាច់គោគ្មានខ្លាញ់ជាប្រភពដ៏ប្រសើរបំផុតនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដែលជួយផ្ដល់កម្លាំងដល់រាងកាយ។ វាមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន B12 និងជាពិសេសជាតិដែកចាំបាច់សម្រាប់បង្កើនការផលិតកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហម និងថាមពលឆាប់រហ័ស។
៤. ស៊ុត
ស៊ុត ជាអាហារពេលព្រឹកល្អបំផុតមួយដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ហើយមិនពិបាកនឹងចម្អិនទៀត។ វាមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន រួមទាំងវីតាមីន D និង choline ដែលចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់ឆ្អឹង និងការអភិវឌ្ឍខួរក្បាលរបស់ទារក។
៥. ក្រូច
មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលធ្វើអោយវាក្លាយជាអាហារល្អបំផុតមួយជួយបង្កើនការផលិតទឹកដោះ។ បរិមាណនៃវីតាមីន C ក្នុងផ្លែក្រូចក៏ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់ស្ត្រីជាម្ដាយ និងទារកប្រយុទ្ធប្រឆាំងទប់ស្កាត់ជំងឺផ្សេងៗបានយ៉ាងប្រសើរផងដែរ។
៦. បាយអង្ករសម្រូប
បាយអង្ករសម្រូបអាចផ្ដល់នូវថាមពលបន្ថែមដែលស្ត្រីជាម្ដាយកំពុងបំបៅដោះកូនត្រូវការ និងថែមទាំងជួយបង្កើនការផលិតទឹកដោះសម្រាប់ទារកទៀតផង។
៧. បន្លែបៃតង
បន្លែបៃតងជាអាហារដ៏ប្រសើរបំផុតមួយសម្រាប់ស្ត្រីកំពុងបំបៅដោះកូន ដោយវាមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយអាស៊ីតហ្វូលិកដែលជួយរាងកាយក្នុងការផលិតកោសិកាឈាមថ្មី។ បន្លែបៃតងជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន C និងជាតិដែកដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំផងដែរ។
៨. ផ្លែបឺរ
ផ្លែបឺរមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិខ្លាញ់ល្អៗ ជាតិ folate និងប៉ូតាស្យូម ដែលធ្វើអោយវាក្លាយជាជម្រើសនៃអាហារដ៏ប្រសើរសម្រាប់ស្ត្រីទាំងកំឡុងពេលពពោះនិងបំបៅដោះកូន។ ជាតិខ្លាញ់ល្អៗជួយបង្កើនសុខភាពស្បែក ខួរក្បាល និងជាលិការបស់ទារក។ ជាតិ folate ទប់ស្កាត់ការវិវឌ្ឍទៅជាបញ្ហា សសៃប្រសាទ។ ហើយជាតិប៉ូតាស្យូមវិញ គឺជួយបំបាត់អាការៈរមួលក្រពើ៕