មួយថ្ងៃ ៣ពេល នេះជាហេតុផលដែលអ្នកគួរញ៉ាំបាយនៅពេលថ្ងៃត្រង់ ល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាព

  • 2020-04-25 07:00:12
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ទម្លាប់​របស់​ជនជាតិ​ខ្មែរ គឺ​ហូប​បាយ​ជា​អាហារ​គោល​ជា​មួយ​ម្ហូប​ មិន​ថា​អាហារ​ពេល​ព្រឹក ពេល​ថ្ងៃ និង​ពេល​ល្ងាច សុទ្ធ​តែ​បរិភោគ​ជា​មួយ​បាយ។ ប៉ុន្តែ​ការ​ហូប​ចុក​បែប​នេះ មិន​ផ្ដល់​ឲ្យ​អ្នក​នូវ​សុខភាព​ល្អ​នោះ​ទេ ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ​អាច​នឹង​នាំ​ផល​អវិជ្ជមាន​ដល់​សុខភាព​ក៏​មាន។

ចង់​បាន​អង្ករ​ផ្កា​ម្លិះ​ប្រណិត ដាំដុះ​ដោយ​ធម្មជាតិ​គុណ​ភាព​ល្អឥតខ្ចោះ​ដឹក​ដល់​ផ្ទះ​របស់​លោក​អ្នក​ ចុច​ត្រង់​នេះ​

ហេតុ​នេះ​ហើយ អ្នក​គួរ​បែង​ចែក​របប​អាហារ​មួយ​ដែល​ត្រឹម​ត្រូវ​ ពេល​ណា​គួរ​បរិភោគ​អ្វី? ចំណែក​ឯ​បាយ​វិញ​ គួរ​ញ៉ាំ​សម្រាប់​អាហារ​ថ្ងៃ​ត្រង់ ​គឺ​ល្អ​បំផុត ព្រោះ​ថ្ងៃ​ត្រង់​ក្រពះ​អាច​រំលាយ​អាហារ​បាន​លឿន។

មួយ​​វិញ​ទៀត បន្ទាប់​ពី​បរិភោគ​បាយ​ថ្ងៃ​ត្រង់ កាបូអ៊ីដ្រាត​នឹង​បញ្ចេញ​ថាមពល ដែល​ជួយ​បំពេញ​កម្លាំង​ដែល​បាន​បាត់បង់​ពី​ការ​នឿយហត់ ឬ​ឆាប់​ឃ្លាន។ ក្រៅ​ពី​នេះ​អ្នក​នឹង​ធ្វើ​ការ​ដុត​បំផ្លាគ​កាឡូរី​ទាំង​អស់​ដែល​អ្នក​ទទួល​ទាន​ក្នុង​ពេល​ថ្ងៃ​ត្រង់។

ប្រសិន​បើ​អ្នក​បរិភោគ​បាយ​ច្រើននៅ​ពេល​ល្ងាច គឺ​មិន​ត្រូវ​បាន​ណែនាំ​ ឬលើកទឹកចិត្តឡើយ ព្រោះ​បន្ទាប់​ពី​ញ៉ាំ​រួច​អ្នក​មិន​បាន​បញ្ចេញ​កម្លាំង ឬ​ថាមពល​អ្វី​ឡើយ ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ​អ្នក​នឹង​គេង​លក់ ដូច្នេះ​កាល់ឡូរី​ដែល​បាន​ញ៉ាំ​រួច​មិន​ត្រូវ​បាន​ដុត​បំផ្លាញ​នោះ​ទេ ដែល​ជា​ហេតុ​ធ្វើ​ឲ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​មិន​ឈប់។

ដូច្នេះ​ បើ​ចង់​បាន​សុខភាព​ល្អ កម្លាំង​មាំមួន​ធន់​នឹង​ជំងឺ អ្នក​គួរ​កែប្រែ​ទម្លាប់​ហូប​ចុក​ឲ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​សមស្រប​ ទៅ​នឹង​ស្ថានភាព​សុខភាព​របស់​លោក​អ្នក។ ម៉្យាង​ទៀត ត្រូវ​មាន​ទម្លាប់​ហាត់​ប្រាណ​ ដើម្បី​ជួយ​ដុត​កាឡូរី​ ដែល​បាន​បរិភោគ​រួច​ឲ្យ​បាន​ជាប្រចាំ​ ទើប​សុខភាព​ល្អ​មាមួន៕

ចង់​បាន​អង្ករ​ផ្កា​ម្លិះ​ប្រណិត ដាំដុះ​ដោយ​ធម្មជាតិ​គុណ​ភាព​ល្អឥតខ្ចោះ​ដឹក​ដល់​ផ្ទះ​របស់​លោក​អ្នក​ ចុច​ត្រង់​នេះ​

ប្រភព៖ timesofindia   ប្រែ​សម្រួល៖ លីដា

អត្ថបទថ្មី