បាយសល់ពីយប់កុំខ្ជះខ្ជាយ យកមកច្នៃជាបាយឆាទាំង ៤មុខនេះចំណេញលុយបាយព្រឹក ឆ្ងាញ់ជាប់ចិត្ត

  • 2020-05-02 09:35:03
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

កាត់​បន្ថយ​ការ​ចំណាយ​លុយ​កាក់​​ទៅ​លើ​អាហារ​ពេល​ព្រឹក មេផ្ទះ​ឆ្លាត​វ័យ​គួរ​ចេះ​ឆ្នៃ​អាហារ​ដែល​នៅ​សល់ ដើម្បី​កុំ​ឲ្យ​ខ្ជះខ្ជាយ។ ជាក់​ស្ដែង​បាយ​កក ឬ​បាយ​ដែល​ដាំ​សល់​ពី​យប់ ​ត្រូវ​បាន​បោះចោល ដោយ​អ្នក​មិន​​​បាន​យក​ទៅ​​ឆ្នៃ​ជា​របស់​ថ្មី។ បាយ​កក​ដែល​នៅ​សេសសល់​ អាច​​ឆ្នៃ​ចេញ​ជា​បាយ​ឆា​ ដ៏​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​។

ចង់បានអង្ករផ្កាម្លិះប្រណិត ដាំ​ដុះដោយ​ធម្មជាតិ គុណ​ភាព​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ ដឹក​ដល់​ផ្ទះ​របស់​លោក​អ្នក​ ចុច​ត្រង់​នេះ

តោះ​!មក​រៀន​ធ្វើ​បាយ​ឆា ងាយ​ៗ​ មិន​ចំណាយ​ពេលយូរ​​ក្នុង​ការ​ចម្អិន ដូចខាង​ក្រោម​នេះ​៖

១. បាយ​ឆា​ត្រី​ខ​កំប៉ុង

នៅ​ផ្ទះ​និមួយៗ​ ភាគ​ច្រើន​តែង​តែ​ទិញ​ត្រី​ខ​កំប៉ុង​ទុក ជា​ស្បៀង​ខ្លាច​មាន​បញ្ហា​អ្វី​មួយ ឬ​ឃ្លាន​ពេល​យប់។ តែ​អ្នក​អាច​ធ្វើ​បាយ​ឆា​យ៉ាង​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ ដោយ​គ្រាន់​តែ​មាន​គ្រឿង​ផ្សំ​ដូចជា៖ ខ្លាញ់, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹម​ក្រហម, បាយ​ស, ត្រី​ខ​កំប៉ុង, ម្សៅស៊ុប, ទឹកត្រី​, ស្ករ, ម្ទេស, និង​គល់​ខ្ទឹម។

២. បាយ​ឆា​សាច់​ក្រក

ងាយ​ៗ​ជា​មួយ​បាយ​​ឆា​សាច់​ក្រក ទោះ​អ្នក​មិន​ដែល​ធ្វើ​ម្ហូប​ក៏​អាច​ធ្វើ​បាន។ ជា​មួយ​រូបមន្ត​ និង​គ្រឿង​ផ្សំ​ដូចជា៖ ខ្លាញ់, ខ្ទឹមស​, សាច់​ក្រក, ខ្ទឹម​បារាំង, ប៉េងប៉ោះ, ពងមាន់, ទឹកត្រី, ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ម្រេច, ស្ករ, និង​គល់​ខ្ទឹម។

៣. បាយ​ឆា​ខ្ចប់​ពងមាន់

មិន​មែន​ស្អាត​តែ​រូប​ទេ តែ​បាយ​ឆា​ខ្ចប់​ពង​មាន់​មាន​ជីវជាតិ​គ្រប់គ្រាន់ សម្រាប់​កូន​ក្មេង។ អ្នក​ម្ដាយ​មិន​មិន​ពិបាក​ក្នុង​ការ​រៀប​ចំ​អាហារ​នេះ​ទេ​ ដោយ​គ្រាន់​តែ​មាន​គ្រឿង​ផ្សំ​ដូច​ជា៖ បាយស, ​ខ្លាញ់, ខ្ទឹមស, ការ៉ុត, ខ្ទឹមបារាំង, ដំឡូងបារាំង, ពងមាន់, អំបិល, ម្រេច, សាច់ហេម (Ham)

៤. បាយ​ឆា​ម្នាស់

ម្នាស់​អាច​យក​មក​ញ៉ាំ​ស្រស់​ ធ្វើ​ជា​បង្អែម ជា​នំ និង​ទឹក​ភេសជ្ជៈ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត ម្យ៉ាង​ម្នាស់​​បើ​យក​មក​ឆា​ជា​មួយ​បាយ​កាន់​តែ​បង្កើន​​រស់​ជាតិ កាត់​បន្ថយ​ភាព​ទ្រលាន់​ ព្រោះ​ឆា​ជា​មួយ​ខ្លាញ់។ គ្រឿង​​ផ្សំ​មាន​ដូចជា៖ បាយ​ស, បង្ការ, ម្នាស់​, ការ៉ុត, ខ្ទឹម, ស៊ុត, ទឹក​ប្រឹង​ខ្យង, ទឹក​ត្រី។ ប្រសិន​បើ​ចូលចិត្ត​អ្វី​បន្ថែម អាច​ដាក់​បាន​តាម​ចំណង់​ចំណូល​ចិត្ត។

ចង់បានអង្ករផ្កាម្លិះប្រណិត ដាំ​ដុះដោយ​ធម្មជាតិ គុណ​ភាព​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ ដឹក​ដល់​ផ្ទះ​របស់​លោក​អ្នក​ ចុច​ត្រង់​នេះ

អត្ថបទ៖ សុខុន សុម៉ាភាវី

អត្ថបទថ្មី