ប្តូររសជាតិម្ដង! សាកល្បងរូបមន្តចម្អិនបបរខ្យងត្រាវ និងបបរមាន់ ឆ្ងាញ់ហើយស្រួលធ្វើ
- 2020-05-03 04:21:38
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្តូររសជាតិម្ដង! សាកល្បងរូបមន្តចម្អិនបបរខ្យងត្រាវ និងបបរមាន់ ឆ្ងាញ់ហើយស្រួលធ្វើ
ចន្លោះមិនឃើញ
អផ្សុកមែនអត់? ទំនេរនៅផ្ទះ គួររៀនដាំស្លខ្លះ ដើម្បីសុខភាពខ្លួនឯង និងក្រុមគ្រួសារ ពិសេសសម្រាប់ក្មេងសម័យថ្មី នេះជាឱកាសធ្វើជាកូនល្អយកចិត្តម៉ាក់ៗ។
តោះ! រៀនដាំបបរ នៅផ្ទះដោយខ្លួនឯង មិនចាំបាច់ចេះធ្វើម្ហូបក៏អាចធ្វើបានជាមួយរូបមន្តផ្សំគ្រឿងខាងក្រោមនេះ៖
១. បបរខ្យងត្រាវ៖ គ្រឿងផ្សំងាយរក តម្លៃសមរម្យ មានដូចជា៖ អង្ករ, ខ្យង, សាច់ត្រីរ៉ស់, ធាងត្រាវហាន់ជាចង្វាមូល, ខ្ទិះដូង, គ្រឿងបុកឲ្យម៉ដ្ឋ, ម្សៅស៊ុប, ទឹកត្រី, ស្ករ, អំបិល, ប៊ីចេង។
របៀបធ្វើមានដូចជា៖
ដាក់សាច់ត្រីរ៉ស់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន បេះសាច់ត្រីបុកចូលជាមួយគ្រឿង ដាក់ស្ករ អំបិល ធាងត្រាវស្ងោឲ្យឆ្អិន រួចដាក់អង្ករចម្អិនរហូតទាល់តែគ្រាប់អង្កររីក។
រួចដាក់គ្រឿងដែលបុករួចចូល សឹមដាក់ខ្យងចូល។ ពេលពុះហើយភ្លក់មើលរួចដាក់គ្រឿងតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។
២. បបរគ្រឿនមាន់ ៖
គ្រឿងផ្សំនៅក្នុងបបរមាន់មានដូចជា៖ អង្ករ, មាន់, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមបារាំង, ខ្ទឹមក្រហម, ការ៉ុត, ឆៃប៉ូវប្រៃ, បង្គាក្រៀម, ស្ករ, ទឹកត្រី, អំបិល។ គ្រឿងដាក់បន្ថែមតាមចំណង់ចំណូលចិត្តមាន ៖ សណ្ដែកបណ្ដុះ, ម្ទេស, ជី, និង ខ្ញី៕