សុខភាពនឹងកាន់តែដុនដាបមិនខាន បើទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មារមិនត្រូវរបៀបបែបនេះ

  • 2021-12-16 02:10:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ទឹកក្រូចឆ្មាសំបូរទៅដោយវីតាមីនធ្វើឱ្យរាងកាយមានសុខភាពល្អនិងសម្រស់ស្រស់ស្អាតប៉ុន្តែតើវាគួរទទួលទានវារាល់ថ្ងៃដែរឬទេ?

ក្រូចឆ្មាគឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលសំបូរទៅដោយវីតាមីន C កាល់ស្យូមផូស្វ័រជាតិដែកនិងធាតុផ្សេងៗទៀតដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនដល់រាងកាយមនុស្ស។ លើសពីនេះវីតាមីន C សម្បូរទៅដោយក្រូចឆ្មាអាចរក្សាការផលិតជាលិកានិងរក្សាមុខងារសរីរវិទ្យាធម្មតារបស់រាងកាយ។ មនុស្សជាច្រើនចូលចិត្តផឹកទឹកក្រូចឆ្មារព្រោះវាងាយស្រួលផឹកជួយឱ្យត្រជាក់ក្នុងនិងមានផលល្អចំពោះសុខភាពជាច្រើន។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយទោះបីជាល្អក៏ដោយក្រូចឆ្មាមានជាតិអាស៊ីតដូច្នេះមនុស្សជាច្រើនឆ្ងល់ថាតើវាមិនអីទេក្នុងការផឹកទឹកក្រូចឆ្មាជារៀងរាល់ថ្ងៃ? តើមានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពទេ?

តើមានអ្វីកើតឡើងចំពោះរាងកាយរបស់អ្នកនៅពេលអ្នកផឹកទឹកក្រូចឆ្មាជារៀងរាល់ថ្ងៃ? នេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍និងគុណវិបត្តិដែលអាចជួបប្រទះនៅពេលអ្នកទទួលទានភេសជ្ជៈនេះជារៀងរាល់ថ្ងៃ។

គុណប្រយោជន៏

  • អាចគាំទ្រដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំអោយមានសុខភាពល្អ៖ ចាប់ផ្តើមថ្ងៃថ្មីរបស់អ្នកជាមួយនឹងការបង្កើនវីតាមីន C ពីទឹកក្រូចឆ្មាដើម្បីជួយការពារប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ ខណៈពេលដែលទឹកក្រូចឆ្មាមួយពែងអាចមិនគ្របដណ្តប់ ១០០% នៃតម្រូវការប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកវានឹងផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវការចាប់ផ្តើមប្រកបដោយសុខភាពល្អតាមរយៈការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់នេះ។
  • កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើតគ្រួសក្នុងតម្រងនោម៖ ស៊ីដ្រេតជាអំបិលដែលភ្ជាប់កាល់ស្យូមនិងជួយការពារការបង្កើតគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។ ផ្លែឈើនិងទឹកផ្លែក្រូចគឺជាប្រភពធម្មជាតិនៃជាតិ citrate ។ ក្នុងចំណោមទឹកក្រូចឆ្មារទាំងអស់ទឹកក្រូចឆ្មាហាក់ដូចជាមានកំហាប់អំបិលខ្ពស់បំផុតដែលការពារគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។
  • រក្សាជាតិទឹក៖ អ្នកដែលខ្វះជាតិទឹកអាចជួបប្រទះការទល់លាមកនិងវិលមុខរួមជាមួយរោគសញ្ញាផ្សេងទៀត។ ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មាជួយផ្តល់ជាតិទឹកដល់រាងកាយដែលជាវិធីល្អបំផុតមួយក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការបាត់បង់ជាតិទឹក។ លើសពីនេះទៅទៀតការបន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មាទៅក្នុងទឹកអាចធ្វើឱ្យអ្នករីករាយនឹងការទទួលទានទឹកនិងផឹកកាន់តែច្រើន។
  • ធ្វើឱ្យសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូងប្រសើរឡើង៖ ទឹកក្រូចឆ្មារដូចជាទឹកក្រូចឆ្មាមានផ្ទុកសារជាតិ flavonoid តែមួយគត់ដែលមានឈ្មោះថា hesperidin ។ ការទទួលទាន hesperidin ជាបន្តបន្ទាប់ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងការធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនៃសម្ពាធឈាមស៊ីស្តូលិកចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាមកម្រិតស្រាល។

គុណវិបត្តិ

  • អាចធ្វើឱ្យរោគសញ្ញានៃការចាល់អាស៊ីតកាន់តែអាក្រក់ទៅ ៗ ៖ ក្រូចឆ្មាមានជាតិអាស៊ីតដែលមាន pH ចន្លោះពី ២ ទៅ ៣ ។
  • អាចបណ្តាលឱ្យធ្មេញពុក៖ ប្រសិនបើអ្នកកំពុងទទួលរងនូវសំណឹកអេណាម៉េលនៃធ្មេញរបស់អ្នកនឹងកាន់តែរសើបហើយងាយនឹងពុកផុយ។

ប្រភព៖ Eva   ប្រែ​សម្រួល៖ Iv Madalen

អត្ថបទពេញនិយម
អត្ថបទថ្មី