សម្ល​គ្រាក់​ខេត្ត​ព្រៃវែង ងាយ​ធ្វើ ងាយ​រក​គ្រឿង​ផ្សំ តែ​ឆ្ងាញ់​ប្លែក​មាត់

  • 2016-12-02 03:35:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

សម្ល​គ្រាក់ ជា​មុខ​ម្ហូប​ដ៏​ពិសេស​មួយ​ប្រចាំ​ខេត្ត​ព្រៃវែង ដែល​ងាយ​ធ្វើ​បំផុត ហើយ​គ្រឿង​ផ្សំ​ក៏​មិន​ពិបាក​រក។ ចំណាយ​ពេល​ត្រឹម​តែ​ប៉ុន្មាន​នាទី​ប៉ុណ្ណោះ មុខ​ម្ហូប​ក្ដៅ​ៗ​ហុយៗ​ឈ្ងុយ​គ្រឿង​ផ្សំ នឹង​ចេញ​ជា​រូប​រាង​ឡើង។ តោះ! ទៅ​មើល​វិធី​ធ្វើ​​ដែល​បង្ហាញ​ដោយ​អ្នក​ស្រី​ សេក ស៊ីថា នៅ​ស្រុក​កំពង់ត្របែក ខេត្ត​ព្រៃវែង​ ទាំង​អស់​គ្នា៖

គ្រឿង​ផ្សំ៖

ខ្ទឹម​ស ម្ទេស​ឆ្អើរ គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ល្មៀត ត្រកួន និង​កញ្ឆែត សាច់​មាន់ ឬ​សាច់​ទា តាម​ចំណូល​ចិត្ត
គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​រសជាតិ​ដូចជា ស្ករស ប៊ីចេង ទឹកត្រី អំបិល ទឹក​ដោះ​គោ​ឆៅ​មួយ​កំប៉ុង ឬ​ខ្ទិះដូង តាម​ចំណូល​ចិត្ត ចំណាំ៖ បើ​ចង់​រសជាតិ​ជូរ អាច​ដាក់​ទឹក​អំពិល​ទុំ​ក៏​បាន

របៀប​ធ្វើ៖

@ដាក់​ប្រេងឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្ដៅ​បន្តិច រួច​ចាក់​ខ្ទឹម​ស​ចូល លីង​ឲ្យ​ឡើង​ក្រហម

@បន្ទាប់​មក ដាក់​ម្ទេស​ឆ្អើរ ដែល​ចិញ្ច្រាំ​ឡើង​ហ្មត់​ចូល កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ជាតិ​គ្នា

@ដាក់​គល់​ស្លឹក​គ្រៃ និង​ល្មៀត​ចូល រួច​កូរ​ម្ដង​ទៀត

@ចាក់​សាច់​ចូល រួច​ដាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​រសជាតិ ច្របល់​ជាមួយ​គ្រឿង និង​រំងាស់​ចោល​ឲ្យ​ផុយ ​

ពេល​ទទួល​ទាន៖

ដាក់​លើ​ភ្លើង ថែម​ទឹក រំងាស់​ឲ្យ​ពុះ​ម្ដង​ទៀត រួច​ចាំ​ដាក់​ត្រកួន និង​កញ្ឆែត​ចូល​ឲ្យ​ស្លោក​បន្តិច ចាំ​ដួស​មក​ទទួល​ទាន។ ​​

ទស្សនាវីដេអូ៖

អត្ថបទ៖ គង់ វិសាល