បាយ​ស្រូប​ប្រចាំ​ត្រកូល គ្មាន​ជ្រក់ គ្មាន​ទឹក​ស៊ុប តែ​មួយ​ថ្ងៃ​លក់​អស់​អង្ករ ៤បេ

  • 2017-08-25 02:33:03
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

  • ចាប់​ផ្ដើម​លក់​ពី​តូប​តូច​មួយ រហូត​បើក​ហាង​ក្នុង​ផ្ទះ ២​ល្វែង
  • បាយ​ស្រូប​ធម្មតា តែ​គ្មាន​ជ្រក់ គ្មាន​ទឹក​ស៊ុប
  • ល្បី​រហូត​គេ​សុំ​ទិញ​ឈ្មោះ (Franchise) តែ​មិន​លក់

ចាប់​ផ្ដើម​ពី​អាជីវកម្ម​លក់​បាយ​ស្រូប​លើ​តូប​តូច​​តាម​ចិញ្ចើម​ផ្លូវ បាន​ធ្វើ​គ្រួសារ​មួយ​ពង្រីក​មុខ​ជំនួញ​រហូត​បើក​ហាង​មាន​បុគ្គលិក​ជាង ២០​នាក់ ភ្ញៀវ​ចេញ​ចូល​អត់​ដាច់ ហើយ​មួយ​ថ្ងៃ​លក់​អស់​អង្ករ ៤​បេ​ស្មើ​នឹង ២០០​គីឡូក្រាម បើ​ទោះ​គ្មាន​ជ្រក់ គ្មាន​ទឹក​ស៊ុប​ដូច​បាយ​ស្រូប​ដទៃ។

កំពុង​ញាប់​ដៃ​គិត​លុយ​ភ្ញៀវ អ្នក​ស្រី គង់ សេងហៀង បាន​ឆ្លៀត​ពេល​មក​ប្រាប់ Sabay ថា ដំបូង​ឡើយ ម្ដាយ​របស់​អ្នក​ស្រី​បាន​លក់​បាយ​ស្រូប​មួយ​តូប​មុខ​ក្រសួង​ទេសចរណ៍​ប៉ុណ្ណោះ ប៉ុន្តែ​ក្រោយ​មក​ក៏​ចេះ​តែ​រីក​ចម្រើន​ជា​លំដាប់ រហូត​សម្រេច​ចិត្ត​ជួល​ផ្ទះ ២​ល្វែង​បើក​ហាង នៅ​មុខ​ក្រសួង​ទេសចរណ៍​នោះ ដោយ​ដាក់​ឈ្មោះ​ថា រ៉េត សូនីតា (ញ៉ក់) ដែល​ជា​ឈ្មោះ​កូន​ស្រី​របស់​អ្នក​ស្រី​ផ្ទាល់។

អ្នក​ស្រី គង់ សេងហ៊ាង

ចំពោះ​បាយ​ប្រចាំ​ត្រកូល​របស់​អ្នក​ស្រី សេងហៀង គឺ​បាយ​ស្រូប​​សាច់​មាន់ និង​បាយ​ស្រូប​សាច់​ជ្រូក ដូច​គេ​ឯង​ដែរ ប៉ុន្តែ​ប្លែក​ត្រង់​គ្មាន​ជ្រក់ គ្មាន​ទឹក​ស៊ុប​អម​ឡើយ គឺ​មាន​តែ​ទឹក​ត្រី​ផ្អែម​មួយ​កូន​ចាន សម្រាប់​ជ្រលក់​បន្ថែម​រសជាតិ​ប៉ុណ្ណោះ។ មូលហេតុ​ដែល​មិន​ដាក់​ជ្រក់ មិន​ដាក់​ទឹក​ស៊ុប ត្រូវ​បាន​ម្ចាស់​ហាង​រូប​ស្រស់​ប្រាប់​ថា ដោយសារ​ចង់​ឲ្យ​ភ្ញៀវ​ទទួល​ទាន​សាច់​រសជាតិ​ដើម ផ្គាប់​ជាមួយ​ត្រសក់ និង​ទឹក​ត្រី​ផ្អែម។

បាយ​ស្រូប​សាច់​ជ្រូក​ធម្មតា ដែល​ភ្ញៀវ​និយម​ទទួល​ទាន និង​កុម្ម៉ង់​ខ្ចប់​ពី​ស្ថាប័ន​នានា មាន​តម្លៃ ៦០០០​រៀល ហើយ​បើ​បាយ​ស្រូប​សាច់​ជ្រូក​ពិសេស​តម្លៃ ៩០០០​រៀល និង​បាយ​ឆ្អឹងជំនី​មួយ​ចាន ១០០០០​រៀល។ ចំណែក​បាយ​ភ្លៅ​មាន់ និង​បាយ​គ្រឿង​ក្នុង​មាន់ មួយ​ចាន​តម្លៃ ១៥០០០​រៀល។

អ្នក​ស្រី សេងហៀង បាន​លើក​ឡើង​ថា អ្នក​ស្រី​លក់​តែ​ពេល​ព្រឹក និង​ថ្ងៃ​ត្រង់​ប៉ុណ្ណោះ។ ពេល​ថ្ងៃ​ត្រង់ អ្នក​ស្រី​នៅ​តែ​លក់​បាយ​ស្រូប​ដដែល មិន​ដូរ​មុខ​ម្ហូប​ឡើយ ប៉ុន្តែ​ភ្ញៀវ​នៅ​តែ​និយម​ទៅ​ទទួល​ទាន រហូត​មួយ​ថ្ងៃ​លក់​អស់​អង្ករ ២០០​គីឡូក្រាម សាច់​ជ្រូក ៨០​គីឡូក្រាម សាច់​មាន់ ៥០​គីឡូក្រាម និង​ឆ្អឹង​ជំនី ៨​គីឡូក្រាម។

ដោយសារ​តែ​ឃើញ​ភ្ញៀវ​ច្រើន មាន​អ្នក​ជំនួញ​ខ្លះ​បាន​ទៅ​សុំ​ទិញ​ឈ្មោះ (Franchise) ពី​អ្នក​ស្រី សេងហៀង ដើម្បី​យក​ទៅ​លក់​បន្ត ប៉ុន្តែ​ម្ចាស់​ហាង​រូប​នេះ មិន​យល់​ព្រម​លក់​ឡើយ ព្រោះ​គិត​ថា​ចង់​ពង្រីក​អាជីវកម្ម​ទៅ​ថ្ងៃ​មុខ នៅ​ពេល​មាន​ដើម​ទុន​គ្រប់​គ្រាន់៕

ចុចអាន​អត្ថបទ៖

អត្ថបទ៖ គង់ វិសាល