"អ៊ុន នួន ម៉ារីយ៉ា" ពីក្មេងស្រី ក្រីក្រ រងការបំពាន តស៊ូជំនះជាមួយជីវិត រហូតក្លាយជា ចុងភៅលំដាប់ប្រទេស

  • 2025-07-11 08:19:14
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ចុងភៅ អ៊ុន នួន ម៉ារីយ៉ា ដែលជាតារារះនៅក្នុងវិស័យធ្វើម្ហូប បាននាំយកមោទនភាពជាតិខ្មែរទៅកាន់ឆាកអន្តរជាតិ តាមរយៈការបង្កើតម្ហូបខ្មែរបែបទំនើប (Nouvelle Khmer Cuisine) នៅភោជនីយដ្ឋាន “UN” នៅ Farmhouse Resort and Spa ក្នុងខេត្តកំពង់ឆ្នាំង។ ដំណើរជីវិតរបស់នាងពីជីវិតក្នុងសហគមន៍ក្រីក្រទៅជាចុងភៅល្បីឈ្មោះ គឺជាការបំផុសគំនិតដ៏អស្ចារ្យ។

អ៊ុន នួន ម៉ារីយ៉ា ធំឡើងក្នុងសហគមន៍ក្រីក្រនៅកម្ពុជា ដែលជាកន្លែងដែលនាងត្រូវបានគេលក់នៅអាយុ ១២ ឆ្នាំ និងបង្ខំឱ្យធ្វើការជាអ្នកបម្រើ។ បន្ទាប់ពីរងទុក្ខ និងគេចផុតពីការរំលោភបំពាន នាងបានរស់នៅតាមផ្លូវនៅភ្នំពេញ។ ជោគវាសនាបានផ្លាស់ប្តូរនៅពេលនាងជួបលោក Hannes Schmid ស្ថាបនិកអង្គការ Smiling Gecko Cambodia ដែលជួយផ្តល់ការអប់រំ និងបណ្តុះបណ្តាលជំនាញដល់កុមារនៅកម្ពុជា។

នៅអាយុ ១៧ ឆ្នាំ ម៉ារីយ៉ា និងកូនស្រីរបស់នាងត្រូវបានទទួលយកដោយអង្គការ Smiling Gecko។ នាងបានចូលរៀនភាសាអង់គ្លេស និងទទួលការអប់រំថ្នាក់មូលដ្ឋាន។ ទេពកោសល្យធ្វើម្ហូបរបស់នាងត្រូវបានគេរកឃើញដោយចៃដន្យ នៅពេលនាងរៀបចំអាហារពេលល្ងាចសម្រាប់លោក Schmid និងភ្ញៀវរបស់លោក។ បន្ទាប់មក នាងត្រូវបានគេបញ្ជូនទៅសិក្សាជំនាញធ្វើម្ហូបនៅប្រទេសស្វីស ដោយបានធ្វើការនៅភោជនីយដ្ឋានល្បីៗដូចជា Hotel Widder នៅ Zurich, Palace នៅ Gstaad និង Chedi នៅ Andermatt ក្រោមការណែនាំពីចុងភៅល្បីឈ្មោះដូចជា Franck Giovannini និង Andreas Caminada។

សព្វថ្ងៃនេះ ម៉ារីយ៉ា ជាចុងភៅ នៅភោជនីយដ្ឋាន “UN” Farmhouse Resort and Spa ដែលជាកន្លែងទទួលទានម្ហូបលំដាប់ខ្ពស់នៅកម្ពុជា។ ម៉ឺនុយរបស់នាង រួមបញ្ចូលម្ហូបខ្មែរបែបប្រពៃណី ដែលបញ្ចូលគ្នានូវរសជាតិក្នុងស្រុកជាមួយបច្ចេកទេសអឺរ៉ុប។ ម្ហូបលេចធ្លោមួយចំនួនរួមមាន ត្រីហាម៉ាជីតាតារ៍ ជាមួយទឹកជ្រលក់ក្រូចឆ្មារ ស៊ុបការីក្រហមខ្មែរជាមួយត្រីសមុទ្រ និងការ៉េមកំពតជាមួយទឹកស្ករត្នោត។

នៅខែមករា ឆ្នាំ២០២៤ ម៉ារីយ៉ា បានរៀបចំអាហារពេលល្ងាចបែបខ្មែរចំនួន ៦ មុខនៅភោជនីយដ្ឋាន Aniba នៅសិង្ហបុរី ដើម្បីរៃអង្គាសថវិកាសម្រាប់អង្គការ Smiling Gecko។ ព្រឹត្តិការណ៍នេះមិនត្រឹមតែបង្ហាញពីទេពកោសល្យធ្វើម្ហូបរបស់នាងប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងបានបញ្ជាក់ពីការប្តេជ្ញាចិត្តរបស់នាងក្នុងការជួយសហគមន៍ក្រីក្រនៅកម្ពុជា៕

អត្ថបទ ៖ គីម ណារ៉ាក់