ប្រហុកធ្វើម៉េចបានឆ្ងាញ់?
- 2016-12-19 03:17:27
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្រហុកធ្វើម៉េចបានឆ្ងាញ់?
ចន្លោះមិនឃើញ
ប្រហុកជាម្ហូបអាហារមួយប្រភេទរបស់ជនជាតិខ្មែរ ដែលបន្សល់តាំងពីដូនតាមក។ វាបានក្លាយទៅជាអាហារនៃអត្តសញ្ញាណជនជាតិខ្មែរផងដែរ។ ប្រសិនបើមនុស្សវ័យចំណាស់ស្ទើរតែទាំងអស់នៃជនជាតិខ្មែរចេះធ្វើប្រហុកស្ទើរគ្រប់ៗផ្ទះ លើកលែងតែយុវវ័យសម័យថ្មីមួយចំនួនមិនសូវចេះធ្វើនោះទេ។ ដូច្នេះថ្ងៃនេះ Sabay សូមណែនាំវិធីធ្វើត្រីប្រហុកខ្លះៗ ដើម្បីឲ្យមានឱជារសឆ្ងាញ់។ តើធ្វើម៉េចបានឆ្ងាញ់?
ឆ្លើយតបនឹងសំណួរខាងលើនេះ លោក អ៊ុំ ជៀនប៊ុនខាំ អ្នកលក់ប្រហុក នៅផ្សារប្រហុកស្ថិតនៅភូមិព្រែកកញ្ច្រែង ឃុំព្រែកនរិន្ទ ស្រុកឯកភ្នំ ខេត្តបាត់ដំបង បាននិយាយថា ចង់ធ្វើប្រហុកឲ្យឆ្ងាញ់គឺទុកកាន់តែយូរកាន់តែឆ្ងាញ់។ ដំបូងត្រូវទុកត្រីឲ្យហើមសាច់ កាត់ក្បាល យកស្រកា និង អាចម៍ត្រីឲ្យអស់ រួចបុកក្រឡុកលាយនឹងអំបិលឲ្យល្មម បន្ទាប់មកយកទៅហាលឲ្យអស់ជាតិឆ្អាប រួចលាយអំបិលសាថ្មីឲ្យល្មម រួចផ្អាប់ក្នុងពាង ឬ ឡាំង ប្រហែល២ខែ គឺប្រហុកនោះឆ្ងាញ់ហើយ។ "ផ្អាប់ទុកកាន់តែយូរ កាន់តែល្អ កាន់តែឆ្ងាញ់"។