មកស្គាល់កន្លែងលក់នំបញ្ចុកទឹកម្ហិច ដំបូងបង្អស់ នៅខេត្តកំពត
- 2018-03-29 02:20:26
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
មកស្គាល់កន្លែងលក់នំបញ្ចុកទឹកម្ហិច ដំបូងបង្អស់ នៅខេត្តកំពត
ចន្លោះមិនឃើញ
អ្នកធ្វើដំណើរទៅខេត្តកំពត នៅពេលនឹកចង់ញុំានំបញ្ចុក រមែងនឹកដល់នំបញ្ចុកទឹកម្ហិច នៅស្រុកទឹកឈូ មិនខាន។ នំបញ្ចុកខ្មែរបែបបូរាណនេះ មានតម្លៃធូរថ្លៃ និងល្បីល្បាញថា ឆ្ងាញ់គ្រប់គ្នា។ ដូច្នេះ ក្រុមការងារផ្លូវទៅស្រុក សូមណែនាំកន្លែងលក់នំបញ្ចុកទឹកម្ហិចមួយកន្លែង ដែលផ្ដើមលក់ដំបូងគេ នៅខេត្តកំពត។
ចុចអាន៖ រូបថត ៥សន្លឹក បង្ហាញពីដំណើរការផលិតនំប៉័ង ដ៏ល្បីមួយកន្លែង នៅខេត្តកំពត
១. អ្នកស្រី ឌុច ណែត អាយុ៥០ឆ្នាំ អ្នកលក់នំបញ្ចុកទឹកម្ហិច នៅភូមិព្រៃស្ពឺ ឃុំព្រៃឃ្មុំ ស្រុកទឹកឈូ ខេត្តកំពត។ អ្នកស្រីបានចាប់ផ្ដើមប្រកបរបរនេះមុនគេបង្អស់នៅឆ្នាំ ២០០៣។
២. ដូចការធ្វើនំបញ្ចុកផ្សេងៗទៀតដែរ គេត្រូវយកអង្ករទៅត្រាំទឹកមួយរយៈ ហើយកិនឱ្យម៉ត់ ចម្រោះទឹកឱ្យស្ងួត។ បន្ទាប់មកគេយកម្សៅអង្ករនោះ ទៅច្របល់ជាដុំៗ ហើយយកទៅស្ងោរ។ ម្សៅអង្ករដែលស្ងោររួច ត្រូវយកទៅកិនម្តងទៀត មុននឹងពូតវាជាដុំតូចៗ ដាក់ចូលទៅក្នុងប៉ែននំបញ្ចុក។ នៅក្នុងរូបនេះ ប្តីអ្នកស្រី ឌុច ណែត កំពុងញីម្សៅអង្ករដាក់ចូលប៉ែន។
៣. ប្ដីអ្នកស្រី ឌុច ណែត កំពុងអង្គុយលើដងឈើ ដើម្បីសង្កត់ប៉ែន បង្ហូរម្សៅ ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងទឹកដែលដាំពុះ។ សសៃម្សៅដែលហូរចេញតាមរន្ធប៉ែន ធ្លាក់ដល់ទឹកក្តៅ ឆ្អិនក្លាយជានំបញ្ចុក។ បន្ទាប់មក គាត់ក៏ប្រើកញ្ច្រែងមានដៃ ដួសយកសសៃនំបញ្ចុកនេះ ទៅលាងសម្អាតនឹងទឹកត្រជាក់ ហើយយកទៅឱ្យអ្នកស្រី ឌុច ណែត ចាប់ជាចង្វាយលក់ភ្លាមៗ។
៤. នំបញ្ចុកទឹកម្ហិច ជានំបញ្ចុកដែលមានទឹកសម្លធ្វើពីត្រីសមុទ្រ។ គេស្ងោរត្រីសមុទ្រទាំងនោះ ដោយបេះយកតែសាច់ ហើយបង់ស្ករ ប៊ីចេង និង បង់ស្លឹកខ្ទឹមតែប៉ុណ្ណោះ។ នៅក្នុងរូបនេះ អ្នកជិតខាងម្នាក់ កំពុងជួយបេះសាច់ត្រី ដើម្បីឱ្យអ្នកស្រី ឌុច ណែត យកទៅស្ងោរធ្វើជាទឹកសម្លនំបញ្ចុក។
៥. អ្នកស្រី ឌុច ណែត កំពុងដួសទឹកសម្ល លាយនឹងនំបញ្ចុកលក់ឱ្យភ្ញៀវ។ តម្លៃនំបញ្ចុកទឹកម្ហិចនេះ ប្រែប្រួលពីតម្លៃ ២០០រៀលក្នុងមួយចាន នៅឆ្នាំ២០០៣ មកដល់ ២០០០ ក្នុងមួយចាន នៅដើមឆ្នាំ ២០១៨។ តម្លៃនេះ អាចនឹងឡើងដល់ ២ ៥០០រៀល ក្នុងមួយចាន នៅប៉ុន្មានខែខាងមុខ។ ការដំឡើងថ្លៃនំបញ្ចុកនេះ ធ្វើឡើងតាមការស្នើរបស់អតិថិជន៕