ពិតជាប្លែកខ្លាំង! មកមើលទិដ្ឋភាពបុណ្យចូលឆ្នាំជប៉ុន ធ្វើនៅកម្ពុជាម្សិលមិញ រីករាយបំផុត

  • 2019-01-25 03:25:52
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

កាល​ពី​ល្ងាច​ថ្ងៃ​ទី២៤ ខែ​មករា ឆ្នាំ​២០១៩ ម្សិល​មិញ​នេះ ស្ថាន​ទូត​ជប៉ុន​ប្រចាំ​ព្រះរាជាណាចក្រ​កម្ពុជា បាន​រៀប​ចំ​ពិធី​បុណ្យ​ចូលឆ្នាំ​ប្រពៃណី​ជប៉ុន យ៉ាង​សប្បាយ​រីករាយ មាន​ការ​ចូល​រួម ​ពី​សមាគម​ប្រជាជន​ជប៉ុន​រស់​នៅ​កម្ពុជា រាប់​រយ​នាក់។

ឯកឧត្ដម ហូរីណូអ៊ុជិ ហ៊ីដេហ៊ីសា ឯកអគ្គរាជទូត​ជប៉ុន

នៅ​ក្នុង​ពិធី​អបអរ​បុណ្យ​ចូល​ឆ្នាំ​ប្រពៃណី​ចូលឆ្នាំ​ជប៉ុន បាន​រៀប​ចំ​ឡើង​ពិសេស​បំផុត ដោយ​មាន​ឯកអគ្គរាជទូត​ជប៉ុន ឯកឧត្ដម ហូរីណូអ៊ុជិ ហ៊ីដេហ៊ីសា ជា​អ្នក​ទទួល​ស្វាគមន៍​ភ្ញៀវ​ទាំង​អស់​ដែល​បាន​ចូលរួម។ បើ​តាម​ការ​រៀប​រាប់​របស់​អ្នក​ស្រី កាអូរិ តាណាបេ លេខាធិការទី១ នៃស្ថានទូតជប៉ុន បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា តាម​ពិត​ទៅ​ពិធី​បុណ្យ​ចូលឆ្នាំ​ជប៉ុន គឺ​ត្រូវ​ធ្វើ​ឡើង​នៅ​ថ្ងៃ​ទី០១ ខែ​មករា រៀង​រាល់​ឆ្នាំ។ ដោយ​ឡែក ស្ថាន​ជប៉ុន​ប្រចាំ​កម្ពុជា ទើប​តែ​បាន​ប្រារព្ធ​ឡើង​នៅ​ថ្ងៃ​ទី​២៤ ខែ​មករា នេះ ដោយ​សារ​កាល​ពី​ថ្ងៃ​ទី០១ ប្រជាជន​ជប៉ុន​រស់​នៅ​កម្ពុជា ត្រូវ​ត្រឡប់​ទៅ​ស្រុក​កំណើត​ដើម្បី​ជួបជុំ​ក្រុមគ្រួសារ។ ដូច្នេះ​ហើយ​ទើប​តែ​បាន​ជួបជុំ​គ្នា​នៅ​ពេល​នេះ។

ពិធីគោះធុងស្រា សាគិ ដើម្បីបើកកម្មវិធី

នៅ​ក្នុង​ពិធី​បុណ្យ​ចូលឆ្នាំ​ប្រពៃណី​ជប៉ុន គឺ​មាន​កម្មវិធី​សំខាន់​ៗ​៣ ដែល​ប្រជាជន​ជប៉ុន​តែង​ធ្វើ​រៀង​រាល់​ឆ្នាំ ទី១ ការ​ពិសា​ស្រា​សាគិ (Sake) ជា​ស្រា​ប្រពៃណី​ជប៉ុន ធ្វើ​ឡើង​អំពី​អង្ករ​ខ្សាយ។ កម្មវិធី​ទី​២ គឺ​ការ​ធ្វើ​នំ​ម៉ូជិ (Mochi) ដែល​គេ​យក​អង្ករ​ដំណើប​ខ្មែរ ទៅ​ចំហុយ បន្ទាប់​មក​គេ​នាំ​គ្នា ដំ​ក្នុង​ត្បាល​១​រហូត​ទាល់​តែ​ហ្មត់​ខៃ រួច​ហើយ​ខ្ចប់​ជាមួយ​សារ៉ាយ ជ្រលក់​ជាមួយ​ទឹក​ជ្រលក់ ពិសា​ជុំ​គ្នា។ ចំណែក​ឯ​កម្មវិធី​ទី៣ នោះ​ការ​ពិសា​អាហារ​ (Osechi) ដែល​គ្រួសារ​ជប៉ុន​តែង​ធ្វើ​ញ៉ាំ​ជុំ​គ្នា រៀង​រាល់​ពេល​មាន​ពិធី​បុណ្យ​ម្ដងៗ។

ចង់​ដឹង​ថា ពិធី​បុណ្យ​ចូល​ឆ្នាំ​ជប៉ុន​ប្រព្រឹត្តិ​ឡើង​នៅ​កម្ពុជា ម្សិល​មិញ​សប្បាយ​រីករាយ​ប៉ុណ្ណា​នោះ សូម​ទស្សនា​កម្រង​ទិដ្ឋភាព​ដូច​ខាង​ក្រោម៖

ការពិសាស្រាសាគិ
ការ​ធ្វើ​នំ​ម៉ូជិ (Mochi)
ការច្រៀងកម្សាន្ត

អត្ថបទ៖ វឌ្ឍនៈ