បំបៅកូនដោយទឹកដោះធ្វើឲ្យដើមទ្រូងនារីបាត់ភាពមូលណែន?
- 2014-10-08 18:47:08
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
បំបៅកូនដោយទឹកដោះធ្វើឲ្យដើមទ្រូងនារីបាត់ភាពមូលណែន?
ចន្លោះមិនឃើញ
សម័យបច្ចុប្បន្ន នារីវ័យក្មេងមួយចំនួនមិនបំបៅដោះកូនដោយផ្ទាល់នោះទេ ដោយយល់ឃើញថា ការបំបៅដោះកូនអាចនាំឲ្យខូចទ្រង់ទ្រាយសុដន់ របស់ពួកគាត់ ដូច្នេះហើយទើបអ្នកម្ដាយវ័យក្មេងជាច្រើន បានសម្រេចចិត្តបំបៅទឹកដោះគោកូនក្មេងជំនួសវិញ។
តើឲ្យកូនបំបៅដោះផ្ទាល់ ពិតជាធ្វើឲ្យសុដន់មិនមូលក្លុំមែនដែរ ឬយ៉ាងណា?
លោកវេជ្ជបណ្ឌិត កង សុជីវុធ នាយកគ្លីនិក សុជីវុធ ពោធិចិនតុង ធ្លាប់បានបកស្រាយថាថា ការបំបៅដោះកូនដោយផ្ទាល់ពិតជាអាចធ្វើឲ្យសុដន់យារធ្លាក់ ធំម្ខាងតូចម្ខាង ខូចទ្រង់ទ្រាយពិតមែន ។ ប៉ុន្តែមិនមែនស្ត្រីគ្រប់រូបសុទ្ធតែបែបនេះទេ គឺអាស្រ័យលើលក្ខណៈសម្បត្តិធម្មជាតិរបស់មនុស្សម្នាក់ៗតែប៉ុណ្ណោះ។
កត្តា ២យ៉ាងនោះ ដែលនំាឲ្យពួកគេជ្រើសរើស ឲ្យកូនបៅទឹកដោះគោ ព្រោះទី១បារម្ភខ្លាចបាត់បង់សម្រស់ ដូចជាការយារធ្លាក់សុដន់ និងទី២ការយល់ថា ទឹកដោះគោមានសារប្រយោជន៍ច្រើនជាងទឹកដោះរបស់ខ្លួន។ ទាំងនេះជាហេតុជំរុញឲ្យម្ដាយភាគច្រើនសុខចិត្តបំបៅកូនដោយទឹកដោះ គោវិញ។ នេះបើតាមការសង្កេតរបស់លោកវេជ្ជបណ្ឌិតដដែល។
ចម្ងល់ ដែលថា តើឲ្យកូនបំបៅដោះផ្ទាល់ ពិតជាធ្វើឲ្យសុដន់មិនមូលក្លុំមែនដែរ ឬយ៉ាងណា? លោកវេជ្ជបណ្ឌិតបានបកស្រាយថា ការបំបៅដោះកូនរយៈពេល៦ខែបន្ទាប់ពីសម្រាល គឺមិនបណ្ដាលឲ្យសុដន់យារធ្លាក់នោះទេ ព្រោះក្នុងអំឡុងពេលនេះក្រពេញផលិតទឹកដោះបានផលិតមកជាប្រចាំ ជំនួយឲ្យសុដន់តឹងណែន ប៉ុន្តែបើបំបៅរយៈលើសពីនេះក្រពេញទឹកដោះលែងផលិតទឹកដោះហើយ ឲ្យកូនបៅគឹអាចបណ្ដាលឲ្យយារធ្លាក់ពិតមែន។
រូបតំណាង (រូបភាព៖ mdgfund)
បើ ប្រៀបធៀបគ្នារវាងទឹកដោះម្ដាយ និងទឹកគោ គឺទឹកដោះម្ដាយមានសារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់ជាង ព្រោះទឹកដោះម្ដាយមានជីវជាតិគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ទារក ពិសេសនាសប្ដាហ៍ដំបូងក្រោយសម្រាលកូនរួច នៅក្នុងទឹកដោះម្ដាយមានផ្ទុកជីវជាតិ Colostrum ដែលជាសារជាតិប្រព័ន្ធការពារជំងឺ ដែលនៅក្នុងទឹកដោះគោពុំមាន ដែលជាលក្ខណៈពិសេសនៃធម្មជាតិ រួចហើយចាំឲ្យញ៉ាំទឹកដោះគោបន្ថែមជាការប្រសើរ។
លោកវេជ្ជបណ្ឌិត បានផ្ដាំផ្ញើថា ឲ្យកូនរបស់អ្នក បៅដោះដំបូងបានមួយសប្ដាហ៍ ដើម្បីសុខភាព ទារកល្អ ហើយយ៉ាងហោចណាស់គួរតែក៏ឲ្យបាន៦ខែដំបូង ព្រោះទឹកដោះម្ដាយមានសារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់ ហើយបន្ទាប់ពីនេះចាំឈានទៅរកការប្រើប្រាស់ទឹកដោះគោទើបជាការ ប្រសើរ៕
អត្ថបទ៖ កង ចាន់បញ្ញា