អាហារ​៦​ប្រភេទ​ស្ត្រី​គួរ​តែ​ទទួលទាន​អំឡុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ

  • 2014-09-16 22:16:03
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

អ្នក​ម្ដាយ​គ្រប់រូប​មាន​ដឹង​ទេ​ថា​តើ​អាហារ​ប្រភេទ​ណា​ខ្លះ​គួរ​ទទួលទាន​អំឡុង​ពេល​ពពោះ​ ដើម្បី​ឲ្យ​ទារក​មាន​សុខភាព​ល្អ​ និង​ មាន​រាងកាយ​មាំ​មួន​ដែរ​ ឬ​ទេ? ខាង​ក្រោម​នេះ​ Sabay​ នឹង​បង្ហាញ​ពី​អាហារ​៦​មុខ​ ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរតែ​ទទួល​ទាន៖

១.គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​

នំប៉័ង​ដែល​មាន​គ្រាប់ធញ្ញជាតិ​ត្រូវ​បាន​បង្កើត​អាស៊ីដ​ហ្វូលិក​ និង​ ជីវជាតិ​ដែក​ មាន​សារធាតុ​សរសៃ​ច្រើន​ជាង​នំប៉័ង​សរ​ និង​ នំប៉័ង​ធ្វើ​ពី​អង្ករ។ របៀប​ទទួលទាន​គ្រាប់ធញ្ញជាតិ​ក្នុង​រយៈពេល​មួយថ្ងៃ​ពេញ៖​ ម្សៅ​ធញ្ញជាតិ​ សម្រាប់​អាហារ​ពេលព្រឹក​ សាំងវិច​មួយ​ដុំ​ ដែល​មាន​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​លើ​នំប៉័ង​សម្រាប់​អាហារ​ថ្ងៃត្រង់​ និង Pasta​ ស្រូវ​សាលី​ ឬ​អង្ករ​សំរូប​សម្រាប់​អាហារ​ពេលល្ងាច។

 

-អាន​អត្ថបទ៖ ពេល​វេលា​រួម​សិច​ល្អ​បំផុត​ទាំង​៥​សម្រាប់​ស្រ្ដី​

២.សណ្ដែក

សណ្ដែក​ខ្មៅ​ សណ្ដែក​ស​ សណ្ដែក​សៀង​ វា​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​សំខាន់​ដូចជា​ដែក​អាស៊ីដ​ហ្វូលីក​ កាល់ស្យូម​ និង​ ស័ង្កសី។

 

 

៣.ត្រី​សូម៉ុង​

 

វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​សារធាតុ​អូមេហ្គា​៣​ អាស៊ីដ​ ខ្លាញ់​ដែល​ល្អ​ចំពោះ​ខួរក្បាល​ និង ភ្នែក​របស់​ទារក។ បន្ថែម​ពី​នេះ​ទៅទៀត​ វា​បាន​ផ្ដល់​នូវ​ប្រូតេអ៊ីន​ និង វីតាមីនB។ ត្រី​សូម៉ុង​មាន​សារធាតុ​បារត​កម្រិត​ទាប​បើ​ធៀប​ទៅ​ត្រី​ដ៏​ទៃ។ អ្នក​អាច​បរិភោគ​បាន​រហូតដល់​ទៅ​ ៣០ ក្រាម​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍។

 

 

៤.ស៊ុត

ស៊ុត​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​ផ្ដល់​នូវ​អាស៊ីដ​អាមីណូ​ និង​ ជា​តម្រូវ​ការ​របស់​ទារក។ វា​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​វីតាមីន​ជាច្រើន​ និង សារធាតុ​រ៉ែ​រួម​បន្ថែម​ទាំង​ choline ល្អ​ចំពោះ​ការ​វិវឌ្ឍ​ខួរក្បាល​របស់​ទារក។

 

 

៥.ផ្លែ​ប័ររី

ផ្លែ​ប្លូប័ររី​  Raspberrie​s និង​ ប្លេក​ប័ររី​ គឺ​ជា​អាហារ​សម្រន់​ដែល​មាន​ឱជារស​ឆ្ងាញ់​ និង​រសជាតិ​ដ៏​អស្ចារ្យ​ នេះ​ជា​កំពូល​នៃ​ធញ្ញជាតិ។ ប័ររី​បាន​ភ្ជាប់​មក​ជាមួយ​នូវ​វីតាមីន​ C​ ប៉ូតាស្យូម, អាស៊ីដ​ហ្វូលីក, និង​សារធាតុ​សរសៃ។

 

 

៦.ទឹក​ដោះគោ​ជូរ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​

ទឹកដោះគោ​ជូរ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​ មាន​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ច្រើនជាង​ទឹកដោះគោ​ធម្មតា ​មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​ និង​មិន​មាន​ជាតិ​ស្ករ។

 

 

 

ប្រែ​សម្រួល៖ ទ្រី រ៉ាវី ប្រភព៖ webmd