តោះ! រៀនធ្វើបង្អែម លត ញ៉ាំខ្លួនឯង សាកថ្វីដៃមើល៍ ឆ្ងាញ់ឬអត់?
- 2016-01-21 21:28:45
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
តោះ! រៀនធ្វើបង្អែម លត ញ៉ាំខ្លួនឯង សាកថ្វីដៃមើល៍ ឆ្ងាញ់ឬអត់?
ចន្លោះមិនឃើញ
លតខៀវ ជាបង្អែមមួយប្រភេទ ដែលប្រជាជនខ្មែរពេញនិយមចូលចិត្តញ៉ាំ លាងមាត់ក្រោយបាយ ដោយមានដាក់ទឹកកក លាយទឹកខ្ទិះ និងថែមទឹកស្ករតាមការចូលចិត្ត រឹតតែបង្កើនរសជាតិ ឆ្ងាញ់ពិសា។ ប្រិយមិត្តមួយចំនួន ប្រហែលជាដឹងពីវិធីធ្វើ យ៉ាងណាមិញ សម្រាប់អ្នកចង់ធ្វើវាញ៉ាំដោយខ្លួនឯង អាចសាកល្បងតាមវិធីងាយៗដូចខាងក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ធ្វើលត ដែលត្រូវមាន៖
វិធីធ្វើ (ទឹកស្ករ) ៖
ដាក់ឆ្នាំងកម្ដៅស្ករត្នោតនឹងទឹក ឲ្យរាវ បង់អំបិលចូលកូរឲ្យសព្វ រួចដាក់ស្លឹកតើយចូលដើម្បីឲ្យមានក្លិនឈ្ងុយប្រហើរ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកខ្ទិះដូងចូលកូរឲ្យសព្វល្អ។ វិធីធ្វើ (លត)៖
ចាក់ម្សៅ អង្ករ ម្សៅមី ម្សៅសាគូ លាយចូលគ្នា ក្នុងបរិមាណខាងលើចូលគ្នា រួចចាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ កូរឲ្យសព្វ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកស្លឹកតើយចូល រួចដាក់កម្ដៅ (ភ្លើងតិចហឹមៗ) កូររយៈពេល ២៥ទៅ២៥នាទី រហូតដល់លត ឡើងកកខាប់។
យកលតទៅច្រោះក្នុងឆ្នាំង (មានរន្ធ) កិនលតចេញជាសរសៃចង្វាយៗ រួចយកទៅត្រាំលាងទឹកឲ្យស្អាត។
*** យកលតធ្វើរួចដាក់ក្នុងចាន ដាក់ទឹកស្ករ ថែមទឹកកកតាមការចូលចិត្ត អ្នកនឹងបានបង្អែមលត ឆ្ងាញ់មួយចាន។
ទស្សនាវីដេអូដើម្បីកាន់តែច្បាស់៖
ចុចអាន៖ តោះ! មានគ្រឿងផ្សំអស់ហើយ រៀនធ្វើមី Ramen ជប៉ុន ញ៉ាំដោយខ្លួនឯង
ប្រែសម្រួល៖ មាន រតនា ប្រភព៖ whatrecipe