វិធីធ្វើត្រីបឹងកញ្ឆែតបែបថៃ ខុសពីខ្មែរម្ដេចខ្លះ?
- 2016-02-25 15:35:17
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
វិធីធ្វើត្រីបឹងកញ្ឆែតបែបថៃ ខុសពីខ្មែរម្ដេចខ្លះ?
ចន្លោះមិនឃើញ
ថ្ងៃនេះ Sabay សូមណែនាំរបៀបធ្វើត្រីបឹងកញ្ឆែតបែបថៃ ជូនដល់ប្រិយមិត្តក៏ដូចជាស្ត្រីមេផ្ទះគ្រប់រូប ជាមួយគ្រឿងផ្សំថ្មី រសជាតិថ្មី និងវិធីងាយៗ ដែលប្រិយមិត្តអាចធ្វើខ្លួនឯងបាន។ តោះទៅទស្សនាវិធីធ្វើ និងលាយគ្រឿងផ្សំទាំងអស់គ្នា។
គ្រឿងផ្សំ៖ ១. ត្រីឆ្ដោរ ត្រីរ៉ស់ ត្រីផ្ទក់ ឬត្រីណាក៏បានដែលលោកអ្នកពេញចិត្ត ២. កញ្ឆែតស្រស់លាងទឹកស្អាតកាត់ជាកង់ មួយកូនចាន ៣. ផ្កាខាត់ណាហាន់រួច មួយកូនចាន ៤. ការ៉ុតហាន់ស្ដើងៗ មួយកូនចានតូច ៥. មើមឆៃថាវ មួយកូនចាន ៦. ទឹកអំពិលទុំ ៣ ទៅ៤ស្លាបព្រាប, ស្ករត្នោត ២ស្លាបព្រា, ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រា, ទឹក៣កែវ, ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង, ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំ, មើមខ្ជាយ, ខ្ទឹមស ១០ទៅ១៤កំពឹស, ខ្ទឹមក្រហម, អំបិលកន្លះស្លាបព្រា និងកាពិ
វិធីធ្វើ៖ ១. យកត្រីធ្វើរួច ដាក់បំពងក្នុងខ្ទះខ្លាញ់ឲ្យឆ្អិន និងស្រង់ដាក់លើឆ្អើរឲ្យស្រកខ្លាញ់ ២. យកម្ទេសឆ្អើរបុកលាយជាមួយអំបិលឲ្យម៉ត់ ដាក់ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមសពីលើបុកចូលគ្នា រួចដាក់មើមខ្ជាយបុកទៀត និងបន្ថែមកាពិ ៣. គ្រឿងបុករួច ដួសដាក់កូនចានស្អាតមួយ រួចដាំទឹកឲ្យពុះសឹមដាក់គ្រឿងចូល ៤. កូរគ្រឿងបន្តិច បន្ថែមការ៉ុត ឆៃថាវ ផ្កាខាត់ណា រួចដាក់ទឹកត្រី ទឹកអំពិលទុំ ស្ករត្នោត រួចកូរឲ្យសព្វ ៥. បន្តិចក្រោយមក រៀបចំឆ្នាំងភ្លើងដាក់កញ្ឆែតទ្រាប់ពីក្រោម រួចដាក់ត្រីបំពងពីលើ និងស្រូបទឹកដែលផ្សំរួច ពីលើឲ្យសព្វជាការស្រេច៕
ប្រែសម្រួល៖ ឡេង ភារុណ