អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ការ​ទទួល​​ទានទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​រ

  • 2014-12-03 12:30:30
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ក្រូចឆ្មា​រគឺ​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​សារៈប្រយោជន៍​ច្រើន​សម្រាប់​ព្យាបាល​រោគ ក៏​ដូចជា​ជួយ​ទ្រទ្រង់​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​​ និង​ការពារ​ពី​ការ​ចម្លង​មេរោគ​ផ្សេងៗ។ ក្រូច​ឆ្មារ​​ក៏​មាន​តួនាទី​ក្នុង​ការ​បន្សុទ្ធ​ឈាម​ ​និង​ជា​ឱសថ​សម្លាប់​មេរោគ ​ជួយ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​បាក់តេរី​ និង​ជួយ​ដល់​អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​បេះ​ដូង។

 

ទឺក​ក្រូច​ឆ្មារ​​មួយកែវ​មាន​ផ្ទុក​កាឡូរី​តិច​​ តែ​វា​ជា​ប្រភព​នៃ​​សារធាតុ​ចិញ្ជឹម​ដូចជា​ កាល់ស្យូម​ ប៉ូតាស្យូម​ វីតាមីន​ C និង​សរសៃរ​ pectin fiber​ ព្រម​ជាមួយ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ផ្សេង​ទៀត។

 

 

ខាង​ក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​១៦​យ៉ាង​នៃ​ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​ជាមួយ​ទឹក​ក្ដៅ​អ៊ុនៗ៖

១. ក្រូចឆ្មារ​ជា​ប្រភព​នៃ​​វីតាមីន​ C ដែល​ជា​សារធាតុ​មាន​ប្រយោជន៍​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ

២. ក្រូចឆ្មារ​មាន​ផ្ទុក​សរសៃរ​ pectin fiber ដែល​មាន​គុណ​ប្រយោជន៍​ដល់​ពោះវៀនធំ​ និង​ជា​ប្រភព​ថាមពល​ក្នុង​ការ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​បាក់តេរី

៣. វាធ្វើ​ឲ្យ​កម្រិត​ pH នៅ​ក្នុង​រាយ​កាយ​មាន​លំនឹង

៤. បើ​ទទួល​ទាន​នៅ​ពេល​ព្រឹក​ជួយ​បណ្ដេញ​ជាតិ​ពុល​ពី​ក្នុង​រាយ​កាយ

៥. វា​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ​ និង​ជួយ​ជម្រុញ​ដល់​ការ​ផលិត​ទឹក​ប្រមាត់

៦. ក្រូច​ឆ្មារ​ជា​ប្រភព​នៃ​អាស៊ីត​ស៊ីទ្រីក (citric) ប៉ូតាស្យូម (Potassium) កាល់​ស្យូម (Calcuim)​ផូស្វ័រ (Phosphorus) និង​ម៉ាញេស្យូម (magnesium)

៧. វា​ជួយ​ការពារ​ការ​រីក​លូត​លាត់​នៃ​បាក់តេរី​ដែល​បង្ក​ឲ្យ​មាន​ការ​ចម្លង​រោគ​ ឬ​បង្ក​ជា​ជម្ងឺ​ផ្សេងៗ

៨. ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺ​ និង​រលាក​សន្លាក់​ជង្គង់

 

 

៩. ជួយ​ព្យាបាល​ជំងឺ​​ផ្ដាសាយទូទៅ

១០. ជាតិ​ប៉ូតាស្យូម​នៅ​ក្នុង​ក្រូច​ឆ្មារ​ជួយ​ចិញ្ចឹម​ខួរ​ក្បាល​ និង​កោសិកា​សរសៃរ​ប្រសាទ

១១. ជួយ​ផ្ដល់​ថាមពល​ដល់​អង់ស៊ីម​របស់​ថ្លើម

១២. ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​មួយ​កែវ​ជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​មាន​លំនឹង​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ និង​អុកស៊ីសែន​ ក្នុង​ថ្លើម​ ក្នុង​ករណី​ដែល​ឆ្អល់​ក្ដៅ​ដង្ហើម

១៣. វា​មាន​ប្រយោជន៍​ធំធេង​ដល់​ស្បែក​ និង​ជួយ​​រារាំង​ស្នាម​ជ្រួញ​ និង​ការ​កើត​មុន

១៤. វា​ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក​ និង​ជួយ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​បញ្ហា​ភ្នែក

១៥. ជួយ​បង្កើត​​អាស៊ីត​រំលាយ​អាហារ

១៦. ជួយ​បំពេញ​បន្ថែម​ជាតិ​អំបិល​ក្នុង​ខ្លួន​ ជា​ពិសេស​បន្ទាប់​ពី​​ការ​ធ្វើ​ការ​ងារ​ដែល​បញ្ចេញ​កម្លាំង​ខ្លាំង៕

 

ប្រែសម្រួល៖ អៀង សូទ្រី

ប្រភព៖ FOODMATTERS