ចុងភៅគ្មានស្រមោលលក់បាយឆាតាមរទេះ ព្រឹក២ម៉ោងល្ងាច២ម៉ោង តែលុយមួយខែៗកន្លះខ្ទាស់
- 2015-02-26 16:19:27
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ចុងភៅគ្មានស្រមោលលក់បាយឆាតាមរទេះ ព្រឹក២ម៉ោងល្ងាច២ម៉ោង តែលុយមួយខែៗកន្លះខ្ទាស់
ចន្លោះមិនឃើញ
ម៉េចបានហៅថាបាយឆាគ្មានស្រមោល? មែនហើយ គ្រាន់តែនិយាយឲ្យកំប្លែងបន្តិចទេ! ព្រោះថាបើចង់ភ្លក់រសជាតិបាយឆាយ៉ាំងចូវ របស់គាត់ គឺប្រញាប់ឲ្យបានមុនម៉ោង៨ព្រឹក បើទៅយឺតមុខតែលក់អស់ រើរទេះទៅផ្ទះបាត់មិនខាន។ គាត់លក់រ៉ិៗមួយភ្លែតៗ តែមួយខែៗនិយាយពីលុយចូលមិនក្រោមកន្លះពាន់ដុល្លារទេ។
បាយសម្រាប់ឆាមួយធុងទឹកកក ដាំអង្ករ៤គីឡូ និងមីរាប់ដុំ ចុងភៅ បញ្ញា ចាប់ឆាលក់នៅម៉ោង៦ជិត៧ព្រឹក ហើយធម្មតាដល់ម៉ោង៨ជាងតិចតួចគឺអស់គ្មានសល់ទេ។
«អូ! បើថាម៉ោម៉ោង៨អី មុខតែអត់ហើយ នេះគឺចុងភៅមីរហ័នអារហ័ន»។ បុរសវ័យជាង៣០ឆ្នាំ ដែលថាគាត់មកទិញបាយឆារទេះនេះស្ទើរមិនលស់ថ្ងៃ និយាយទាំងសំណើច នៅមុខរទេះបាយឆាម្ដុំផ្សា ស៊ីលឹប។
ឯចុងភៅលក់លឿន មានប្រភពពីខេត្តស្វាយរៀងលោក បញ្ញា រំលឹកថាលោកចាប់ផ្ដើមលក់បាយឆា មីឆា តាមរទេះនេះជិត២ឆ្នាំមកហើយ។ ដើមឡើយលោករុញលក់តាមផ្លូវ តែសព្វថ្ងៃនេះបញ្ឈររទេះលក់មួយកន្លែងនៅផ្លូវត្រសក់ផ្អែក ម្ដុំផ្សាស៊ីលឹប ព្រោះថាអតិថិជនគេស្គាល់ថ្វីដៃលោក គេសម្រុកមកទិញ មិនចាំបាច់រុញហត់ទៀតទេ។
អ្នកលក់សម្បុរសណ្ដែកបាយថា អតិថិជនលោកមាន ទាំងយុវវ័យ បុគ្គលិកក្រុមហ៊ុន និងពលរដ្ឋទូទៅតែម្ដង។ លោកថាអ្នកញ៉ាំបាយលោកហើយ ភាគតែងមកទិញទៀតជាប្រចាំថ្ងៃតែម្ដង រហូតធ្វើឲ្យលោកលក់ដាច់អស់លឿនមែនទែន។
ចាប់ផ្ដើមរបរលក់បាយឆា បែបណា?
អ្នកលក់បាយឆាធូរថ្លៃ១ប្រអប់៣៥០០៛ តែរសជាតិគេញ៉ាំហើយជាប់មាត់មិនចាញ់ហាង ថាលោកធ្លាប់មានបទពិសោធន៍ជាចុងភៅ ជាង១៥ឆ្នាំឯណោះនៅហាងទំនើបមួយនៅភ្នំពេញ។ «មកភ្នំពេញដំបូងខ្ញុំធ្វើកូនកាំបិតគេ(ជំនួយការចុងភៅ)។ បើគេមានលុយគេទៅរៀន តែខ្ញុំគឺខ្ញុំមកលាងចាន ចិតបន្លែ ខ្ញុំមើលគេ រៀនពីគេ ហើយពីរបីឆ្នាំខ្ញុំឡើងចុងភៅ។ ប៉ុន្តែធ្វើការយូរៗខ្ញុំធុញ»។ ថៅកែបាយឆារទេះរុញរៀបរាប់។
នៅ២ឆ្នាំកន្លងទៅ លោកក៏សម្រេចចិត្តឈប់ធ្វើចុងភៅនៅហាង មករុញរទេះលក់បាយឆាខ្លួនឯង ព្រោះថាមានសេរីភាព រកចំណូលក៏គ្រាន់ជាងមុន។ សព្វថ្ងៃនេះលោកលក់ដាច់ណាស់ ព្រោះឡើងប្រហែល២ម៉ោងលក់អស់បាយអង្ករ៤គីឡូ ល្ងាចចាប់លក់ម៉ោង២ដល់៤ក៏អស់បាយអង្ករ៤គីឡូទៀត ដែលហោចណាស់មួយថ្ងៃៗចំណេញ៨ម៉ឺនរៀលដែរ ហើយសល់ពេលទំនេរមិនខ្វះ៕
អាន៖ របរលក់ដូងញើសស្រោចខ្លួន តែបើចំណូល អ្នកធ្វើការឮដាច់ផ្ងារ
អាន៖ ហេតុផល ៧យ៉ាង ធ្វើឲ្យអ្នកបរាជ័យក្នុងអាជីព
អត្ថបទ៖ ប៉ែន សុផាន់ណា រូបភាព៖ ទូរសព្ទដៃ