វៀតណាម​បក​ស្រាយ​រឿង​ចាក់​​មេរោគ​អេដស៍​ចូល​ក្នុង​ស៊ុត​មុន​ដាក់​លក់

  • 2015-02-28 19:07:48
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

មន្ត្រី​ម្នាក់​មក​ពី​ក្រសួង​កសិកម្ម និង​អភិវឌ្ឍន៍​ជន​បទ​របស់​វៀតណាម បាន​ច្រាន​ចោល​ពាក្យ​ចចាមអារ៉ាម ដែល​កំពុង​ល្បី​សុសសាយ​តាម​បណ្ដាញ​សង្គម​នានា​ថា ស៊ុត​មាន់​នាំ​ចូល​ពី​ប្រទេស​ចិន​ដាក់​លក់​លើ​ទី​ផ្សារ​វៀតណាម បាន​ចាក់​បញ្ចូល​ឈាម​មាន​ផ្ទុក​មេរោគ​អេដស៍។

 

មន្ត្រី​មាន​សមត្ថកិច្ច​បាន​បញ្ជាក់​ថា ពាក្យ​ចចាមអារ៉ាម​គ្មាន​មូលដ្ឋាន​ច្បាស់លាស់ និង​អះអាង​ថា​វីរុស​អេដស៍​មិន​អាច​រស់​នៅ​ក្នុង​ស៊ុត​មាន់​បាន​ទេ។ រូបភាព​ដែល​បង្ហោះ​នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម បាន​បង្ហាញ​ពី​ស៊ុត​ស្រុះ​រួច មាន​ស្នាម​រន្ធ​តូច​ៗ​ពណ៌​​ក្រមៅ មើល​ទៅ​ដូច​ជា​ការ​ចាក់​បញ្ចូល​អ្វី​មួយ។ ​​

 

​​កាសែត Ninh Thu Do បាន​ទាក់​ទង​ទៅ​កាន់​លោក Nguyen Van Trong ជា​អនុប្រធាន​នាយកដ្ឋាន​សត្វ​ចិញ្ចឹម នៃ​ក្រសួង​កសិកម្ម និង​អភិវឌ្ឍន៍​ជន​បទ​ ដើម្បី​សុំ​ស្រាយ​បំភ្លឺ​ការ​ពិត។ លោកTrong បាន​និយាយ​ថា វា​ជា​រឿង​ងាយ​ណាស់​ក្នុង​ការ​ចាក់​បញ្ចូល​សារធាតុ​រាវ​មួយ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ស៊ុត ប៉ុន្តែ​លោក​រក​មិន​ឃើញ​ហេតុផល​ដែល​ត្រូវ​ឲ្យ​គេ​ធ្វើ​រឿង​បែប​នោះ​ឡើយ។ ​​

 

លោក Trong បាន​កត់​សម្គាល់​ឃើញ​ថា នេះ​មិន​មែន​ជា​លើក​ទី​មួយ​ទេ ដែល​មាន​ពាក្យ​ចចាមអារ៉ាម​បណ្ដាល​ឲ្យ​ប៉ះ​ពាល់​ដល់​ការ​លក់​ផលិត​ផល​កសិដ្ឋាន​មក​ពី​ប្រទេស​ចិន​នោះ កន្លង​មក​ក៏​ធ្លាប់​មាន​រឿង​បែប​នេះ​កើត​ឡើង​ដូច​គ្នា​ដែរ។ លោក​បាន​និយាយ​ថា បើ​តាម​បទ​បញ្ញត្តិ​នា​ពេល​បច្ចុប្បន្ន រាស់​សត្វ​ស្លាប និង​ស៊ុត​បក្សី​ទាំង​អស់ សុទ្ធតែ​មាន​ការ​ត្រួតពិនិត្យ​យ៉ាង​ហ្មត់​ចត់​ពី​ពេទ្យ​សត្វ ​មុន​ដាក់​លក់​នៅ​លើ​ទី​ផ្សារ។ ​​​​

 

ក្រៅ​ពី​នេះ កាសែត​វៀតណាម​ខាង​លើ​ក៏​បាន​ដក​ស្រង់​សម្ដី​របស់​លោក Nguyen Duy Thinhដែល​ជា​អតីត​អ្នក​ជំនាញ​នៅ​វិទ្យាស្ថាន​បច្ចេកទេស​ជីវវិទ្យា និង​ចំណី​អាហារ នៃ​សាកលវិទ្យាល័យ​បច្ចេកវិទ្យា Ha Noi ផង​ដែរ។ លោកThinh ​បាន​និយាយ​ថា​ស៊ុត​មាន់​មិន​អាច​ផ្ទុក​មេរោគ​អេដស៍​បាន​ទេ ព្រោះ​មេរោគ​នេះ​មិន​អាច​រស់នៅ​ក្រៅ​ខ្លួន​មនុស្ស​បាន​ឡើយ។ ​​

 

ពេល​សួរ​បញ្ជាក់​ថា​អ្វី​ដែល​អាច​ជា​មូលហេតុ​នាំ​ឲ្យ​មាន​ចំណុច​សង្ស័យ​ក្នុង​ស៊ុត អតីត​អ្នក​ជំនាញ​រូប​នេះ បាន​បញ្ជាក់​ថា​អាច​បណ្ដាល​មក​ពី​ការ​រក្សា​ទុក​ស៊ុត​មិន​បាន​ត្រឹម​ត្រូវ ការ​ផ្លាស់​ប្ដូរ​ហ្សែន ឬ​សារធាតុ​គីមី​មួយ​ចំនួន​នៅ​ក្នុង​ចំណី​មាន់៕

 

ប្រែ​សម្រួល៖គង់ វិសាល ប្រភព៖ vietnamnews