ញ៉ាំសាច់គោរាល់ដង ឃើញទឹកក្រហមៗនោះ តាមពិតមិនមែនឈាមទេ (វីដេអូ)

  • 2017-12-19 08:31:14
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ជា​ធម្មតា​សាច់​គោ​ឆៅ​តែង​មាន​សារធាតុ​រាវ​ដូច​ជា​ឈាម ថ្វីបើ​ពណ៌​ក្រហម​របស់​វា​មើល​ទៅ​ដូចជា​ឈាម​ក៏ដោយ ប៉ុន្តែ​ធាតុ​រាវ​នោះ​មិនមែន​ជា​ឈាម​នោះ​ទេ។ តើ​សារធាតុ​រាវ​ពណ៌​ក្រហម​ដែល​ចេញ​ពី​សាច់​គោ​នោះ​ជា​អ្វី​ឲ្យ​ពិត​ប្រាកដ?

តាម​ពិត​ទៅ សាច់​គោ​មាន​សារធាតុ​រាវ​ក្រហម​នោះ​ដោយ​សារ​តែ​ការ​បង្កក​វា​ដើម្បី​ដឹក​ជញ្ជូន​ប៉ុណ្ណោះ។ សារធាតុ​នោះ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​ទឹក និង Myoglobin ដែល​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​នៅ​ក្នុង​សាច់​ដុំ។

សាច់​ភាគ​ច្រើន​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់ ស្ករ និង​រ៉ែ ៥% ប្រូតេអ៊ីន ២០% និង​ទឹក ៧៥%។ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​បង្កក​សាច់ នោះ​ទឹក​នឹង​រីក​មាឌ​ហើយ​ប្រែ​ទៅ​ជា​ទឹកកក ហើយ​ទៅ​បំបែក​កោសិកា​របស់​សាច់ដុំ។ នៅ​ពេល​ដែល​ទឹក​កក​រលាយ វា​នាំ​យក Myoglobin ដែល​មាន​ជាតិ​ដែក​ទៅ​ជាមួយ។ ហេតុ​នេះ​ហើយ​ បាន​ជា​វា​ធ្វើ​ឲ្យ​សាច់​មាន​ពណ៌​ក្រហម ហើយ​សារធាតុ​រាវ​ដែល​ហូរ​ចេញ​មាន​ពណ៌​ក្រហម​ផង​ដែរ។

ទោះ​បី​ជា​យ៉ាង​ណា​ក៏​ដោយ មិន​ថា​សាច់​គោ​មាន​ពណ៌​ក្រហម​ឬ​អត់​នោះ​ទេ មនុស្ស​យើង​នៅ​តែ​ញ៉ាំ​វា​ដដែល ហើយ​ជា​មធ្យម​ជនជាតិ​អាមេរិក​ម្នាក់​ បរិភោគ​សាច់​គោ​ និង​សាច់​ជ្រូក​ជាង ១០០ ផោន (៤៥ គីឡូក្រាម) ក្នុង​មួយ​ឆ្នាំ៕

វីដេអូ ៖

ចុចអាន ៖

ប្រភព៖ Businessinsider   ប្រែ​សម្រួល៖ រ័ត្ន