រូបថត ៥សន្លឹក បង្ហាញ​ពី​ដំណើរការ​ផលិត​នំប៉័ង ដ៏ល្បីមួយកន្លែង នៅខេត្តកំពត

  • 2018-03-27 02:46:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ថ្ងៃ​នេះ ក្រុម​ការងារផ្លូវទៅស្រុកវគ្គ២ នឹង​ណែនាំ​កន្លែង​ផលិត​នំប៉័ង​ល្បីល្បាញ​មួយ​កន្លែង​នៅ​ក្នុង​ខេត្ត​កំពត។ ចង់​ដឹង​ថា តើ​សង្វាក់​ផលិត​កម្ម​នៃ​ការ​ផលិត​នំប៉័ង​បែប​ណា​នោះ សូម​តាម​ដាន​ព័ត៌មាន​ខាង​ក្រោម​នេះ៖

  ១.   លោក ហេង​ ថូង អាយុ​៦២​ឆ្នាំ ជា​ម្ចាស់​ឡ​នំប៉័ង ​៣៣៣  នៅ​សង្កាត់​កំពង់​កណ្ដាល ក្រុង​កំពត ខេត្ត​កំពត។ លោក​ប្រកប​របរ​ផលិត​នំប៉័ង​នេះ តាំង​ពី​ឆ្នាំ​ ១៩៨៩ មក​ម្ល៉េះ។ ដោយ​ប្រើ​ឡ​បុរាណ ដុត​អុស​សង់​ឡើង​ពី​ឥដ្ឋ  បច្ចុប្បន្ន​លោក ផលិត​នំប៉័ង​ពី​៣​ទៅ​៤​ពាន់​នំ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ។

២.    កម្មករ​របស់​លោក ហេង ថូង កំពុង​លី​បាវ​ម្សៅ​មី​ពី​ឃ្លាំង​ស្តុក​ ដែល​នៅ​ជិត​ឡ​ដុត​នំ ទៅ​កន្លែង​លាយ​ម្សៅ។ ម្សៅ​មី គឺ​ជា​វត្ថុ​ធាតុ​ដើម​សំខាន់​បំផុត​ ក្នុង​ការ​ផលិត​នំប៉័ង​។  ប៉ុន្តែ ដើម្បី​ឱ្យ​នំប៉័ង​របស់​លោក​ ទទួល​បាន​ការ​គាំ​ទ្រ​ខ្លាំង​ពី​អតិ​ថិ​ជន លោក ហេង ថូង ក៏​បាន​ប្រើ​ប្រាស់​វត្ថុ​ធាតុ​ដើម​ល្អ​ៗ ថ្មីៗ មួយ​ចំនួន​ទៀត​ ជា​គ្រឿង​ផ្សំ​ផង​ដែរ​។

៣.   ការ​លាយ​ម្សៅ និង ការ​ដុត​នំ ត្រូវ​ធ្វើ​ជា​បន្ត​បន្ទាប់ តាំង​ពី​ពាក់​កណ្ដាល​អាធ្រាត្រ​ រហូត​ដល់​ពេល​ព្រឹក។ ការ​លាយ​ម្សៅ មាន​ជំនួយ​ពី​ម៉ាស៊ីន តែ​ការ​ដុត​នំ​ គឺ​ជា​ភារ​កិច្ច​របស់​កម្មករ។ ពួក​គេ​ត្រូវ​ធ្វើ​ការងារ​នេះ​យ៉ាង​យក​ចិត្ត​ទុក​ដាក់ និង អត់​ធ្មត់​ នៅ​ចំពោះ​មុខ​ឡ​ដុត​នំ​ដ៏​ក្ដៅ ។ នៅ​ក្នុង​រូប​នេះ កម្មករ​របស់​លោក ហេង​ ថូង កំពុង​លុញ​ម្សៅ​ដែល​លាយ​រួច​ហើយ ជា​រាង​នំប៉័ង​ ហើយ​ទុក​វា​មួយ​អន្លើ មុន​នឹង​ដាក់​វា​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឡ។

៤.   កម្មករ​របស់​លោក ហេង ថូង កំពុង​ប្រែ​នំប៉័ង បន្ទាប់​ពី​ដុត​បាន​មួយ​រយៈ​។ ការ​ប្រែ​នំ​នេះ គឺ​ដើម្បី​ឱ្យ​នំ​ត្រូវ​នឹង​ប្រភព​កម្ដៅ​បាន​ស្មើៗ​គ្នា​។  ការ​ដុត​នំប៉័ង​ដោយ​ប្រើ​អុស នៅ​ក្នុង​ឡ​ដី​ឥដ្ឋ​នេះ ជា​លក្ខណៈ​ពិសេស​មួយ​ ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​នំប៉័ង​របស់​លោក ហេង ថូង ឆ្ងាញ់​ខុស​ពី​នំប៉័ង​នៃ​ហាង​ផ្សេង​ទៀត​។ វា​ប្រៀប​ដូច​ជា​ការ​ដាំ​បាយ​ដោយ​ប្រើ​អុស​ ខុស​ពី​ការ​ដាំ​បាយ​ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​អគ្គិសនី​យ៉ាង​ដូច្នេះ​ដែរ​។

៥.   លោក ហេង ថូង​ និង កម្មករ កំពុង​ផ្ទេរ​នំប៉័ង​ពី​ចង្អើរ​ដុត​នំ​ ទៅ​កាន់​ថាស​ធំ​មួយ​ ហើយ​ទុក​ឱ្យ​វា​ត្រជាក់ មុន​នឹង​យក​ទៅ​វេច​ខ្ចប់។ នំប៉័ង​របស់​លោក​ហេង ថូង មិន​មាន​លក់​នៅ​តាម​ទីផ្សារ ឬ​កន្លែង​ផ្សេង​ៗ​នោះ​ទេ។ លោក​លក់​តែ​នៅ​ផ្ទះ​របស់​លោក​តែ​ប៉ុណ្ណោះ។ អតិថិជន​ឡ​នំប៉័ង​៣៣៣​របស់​លោក​ភាគ​ច្រើន ​គឺ​ជា​ភោជនីយដ្ឋាន និង​ហាង​នានា​នៅ​ក្នុង​ក្រុង​កំពត។

   ចុចអាន៖

អត្ថបទ៖ ក្រុមការងារផ្លូវទៅស្រុក