វិធីសាស្ត្របីយ៉ាងធ្វើជីធម្មជាតិដោយខ្លួនឯង មិនចាំបាច់ប្រើជីគីមី
- 2016-08-26 18:37:11
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
វិធីសាស្ត្របីយ៉ាងធ្វើជីធម្មជាតិដោយខ្លួនឯង មិនចាំបាច់ប្រើជីគីមី
ចន្លោះមិនឃើញ
ការប្រើប្រាស់ជីធម្មជាតិ លើផលដំណាំ បន្លែ ផ្លែឈើហូបផ្លែ ជាសកម្មភាពមួយដែលបងប្អូនខ្មែរនិយមគាំទ្រ ព្រោះវាមានភាពល្អប្រសើរជាង ជីគីមីដែលប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ ដើម្បីជាការចែករំលែកដល់កសិករ នូវវិធីធ្វើជីសរីរាង្គ លោកឥន្ទ សុខសាន្ត អ្នកឯកទេសផ្នែកជីធម្មជាតិ បានណែនាំពីវិធីសាស្រ្តចំនួនបីដូចយ៉ាងក្រោម៖
លោកឥន្ទ សុខសាន្ត អ្នកឯកទេសផ្នែកជីធម្មជាតិ
***វិធីសាស្ត្រទី១ ការធ្វើជីហប់ (សំបូរជាតិអាសូត និងផូស្វ័រ) ធាតុផ្សំ៖
***វិធីសាស្ត្រទី២
***វិធីសាស្ត្រទី៣
កាកសំណល់ត្រី ឬ លាមកត្រី ៥ គ.ក.
ស្ករល្ងូរ (អាចម៍ស្ករ) ១គ.ក. របៀបធ្វើ៖
យកកាកសំណល់ត្រី ឬ លាមកត្រី មកប្រឡាក់ជាមួយស្ករល្ងូរ (អាចម៍ស្ករ) ទុកក្នុងពាងមួយផ្អាប់ទុករយៈពេលកន្លះខែ ទៅ១ខែរួចអាចយកទឹកវាប្រើប្រាស់បាន ។ បើពុំមានស្ករល្ងូរ (អាចម៍ស្ករ) អាចយកកាកសំណល់ត្រី ឬ លាមកត្រីត្រាំទឹកក្នុងពាងមួយ ដាក់អំបិលបន្តិច ផ្អាប់ទុករយៈពេលកន្លះខែរួចអាចយកទឹកវាប្រើប្រាស់បាន ដោយពេលប្រើគឺយកទឹកជី១លីត្រ លាយនឹងទឹក១៥លីត្រ៕
ចុចអាន៖ ចម្ការបន្លែធម្មជាតិ ២០ហិកតានៅស្រែអំបិល គ្មានប៉ះសារជាតិគីមីសូម្បីបន្តិច
អត្ថបទ៖ មាន រតនា