មិនមែនចេះតែញ៉ាំៗទេ! បន្លែខ្លះក៏នាំឱ្យកើតមហារីកដែរ
- 2020-01-13 03:06:24
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
មិនមែនចេះតែញ៉ាំៗទេ! បន្លែខ្លះក៏នាំឱ្យកើតមហារីកដែរ
ចន្លោះមិនឃើញ
សុខភាពប្រចាំថ្ងៃពិតជាសំខាន់ខ្លាំងណាស់ ហេតុនេះហើយរស់នៅ ហូបចុកទាល់តែមានការកំណត់ និងប្រុងប្រយ័ត្នត្រឹមត្រូវទើបបាន។ មែនទែនទៅ អាហារជាច្រើនដែលផ្ដល់សុខភាពល្អដល់លោកអ្នក តែប្រសិនបើចម្អិន មិនបានត្រឹមត្រូវដូចបន្លែខាងក្រោមនេះនឹងផ្ដល់ហានិភ័យដល់សុខភាពយ៉ាងខ្លាំង៖
១. ដំឡូងបារាំង
ទីភ្នាក់ងារស្តង់ដារចំណីអាហារចក្រភពអង់គ្លេស (FSA) បានព្រមានថាការចំអិនដំឡូងនៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ជាង ១២០ ដឺក្រេអាចបណ្ដាលឱ្យឡើងសារធាតុ Acrylamide។ Acrylamide គឺជាសមាសធាតុគីមីដែលរីកសាយភាយនៅក្នុងអាហារដែលមានជាតិម្សៅនៅពេលពួកគេត្រូវបានចម្អិននៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ ហើយវាមានហានិភ័យខ្ពស់ទៅលើ៖
២. បន្លែជ្រក់
អាហារប្រភេទនេះ គ្រោះថ្នាក់បំផុត និងបំផ្លាញកម្រិតកោសិកា ដែលអាចបណ្ដាលឱ្យមានជំងឺមហារីក ប្រសិនបើលោកអ្នកបរិភោគវាញឹកញាប់។
៣. បន្លែកំប៉ុង
ពិតណាស់ បន្លែកំប៉ុងអាចឱ្យលោកអ្នកមានភាពងាយស្រួលក្នុងការចម្អិន និងទុកដាក់ប៉ុន្តែវាផ្ដល់ផលមិនល្អទេដល់សុខភាព។ ពិសេសនោះប៉េងប៉ោះកំប៉ុង ព្រោះវាបណ្ដាលឱ្យកើតជំងឺដ៏កាចសាហាវដូចជា មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត មហារីកសុដន់ ជំងឺរំលាយអាហារ និងអាចបណ្ដាលឱ្យគ្មានកូនផងដែរ។
ដកស្រង់ចេញពីប្រភព៖
Manulife Cambodia គាំទ្រការស្រលាញ់សុខភាព