អាជ្ញាធរថៃបង្កើនការប្រុងប្រយ័ត្ន ក្រោយប្រទះឃើញអង្ករក្លែងក្លាយ
- 2015-05-29 18:54:03
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាជ្ញាធរថៃបង្កើនការប្រុងប្រយ័ត្ន ក្រោយប្រទះឃើញអង្ករក្លែងក្លាយ
ចន្លោះមិនឃើញ
រដ្ឋបាលចំណីអាហាររបស់ប្រទេសថៃ (FDA) បានណែនាំឲ្យមន្ត្រីរបស់ខ្លួនទូទាំងប្រទេស បង្កើនការប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់ទៅលើគុណភាពអង្ករ បន្ទាប់ពីប្រទះឃើញអង្ករក្លែងក្លាយនៅខេត្ត Nan ភាគខាងជើងប្រទេស។
ប្រតិកម្មពីសំណាក់អង្គភាព FDA កើតឡើងបន្ទាប់ពីប្រជាជនក្នុងស្រុក Phu Phiang រាយការណ៍ជូនអាជ្ញាធរថា ពួកគេបានចាញ់បោកទិញអង្ករក្លែងក្លាយពីអ្នកលក់មិនស្គាល់អត្តសញ្ញាណអស់ជាច្រើនពាន់បាត។
អង្កក្លែងក្លាយត្រូវគេសង្ស័យថានាំចូលពីប្រទេសចិន រួមជាមួយស៊ុតក្លែងក្លាយ ដែលទើបប្រទះឃើញកាលពីពេលថ្មីៗនេះ។ អង្ករក្លែងក្លាយទាំងនោះ ត្រូវវេចខ្ចប់នៅក្នុងកញ្ចប់ប្លាស្ទិក ជាមួយផ្លាកសញ្ញារបស់ប្រទេសចិន។
អ្នកភូមិបាននិយាយថា អង្ករទាំងនោះនៅតែរក្សាភាពរឹងបន្ទាប់ពីដាំបាយ និងមានក្លិនឈ្ងៀមពេលពួកគេយកទៅដុត។ លោក Prapon Angtrakul ដែលជាអគ្គលេខាធិការរដ្ឋបាលចំណីអាហារបាននិយាយថា ក្រសួងកសិកម្មនិងសហប្រតិបត្តិការកំពុងដំណើរការធ្វើតេស្តទៅលើអង្ករក្លែងក្លាយ។
ទោះយ៉ាងណា លោក Prapon បានបញ្ជាក់ដោយខ្លួនឯងថា អង្ករទាំងនោះពិតជាធ្វើឡើងពីជ័រមែន និងសង្កត់ធ្ងន់ថាអ្នកទទួលទានអង្ករនេះ អាចមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។ អគ្គលេខាធិការរូបនេះ បានផ្ដល់ដំបូន្មានដល់សាធារណៈជនឲ្យទិញអង្ករនៅកន្លែងដែលអាចជឿទុកចិត្តបាន។
ជាមួយគ្នានេះដែរ មន្ត្រីមកពីនាយកដ្ឋានពាណិជ្ជកម្មក្នុងប្រទេស បាននិយាយថា ពួកគេកំពុងសហការជាមួយភ្នាក់ងារពាក់ព័ន្ធ ដើម្បីស្វែងរកដំណោះស្រាយចំពោះបញ្ហាអង្ករក្លែងក្លាយ ដែលកំពុងរីកដុះដាលនៅតាមបណ្ដាប្រទេសមួយចំនួនក្នុងតំបន់អាស៊ី៕
ធ្វើយ៉ាងណាទើបអាចចៀសវាងការទទួលទានអង្ករប្លាស្ទិកបាន? ជាធម្មតា អង្ករក្លែងក្លាយមានលក្ខណៈស្រដៀងគ្នាបេះបិទទៅនឹងអង្ករធម្មជាតិ ពិបាកក្នុងការញែកឲ្យដាច់ណាស់ ប៉ុន្តែបើតាមវិបសាយ Oryza.com បានបញ្ជាក់ថា អង្ករក្លែងក្លាយពេលដាំឆ្អិននឹងក្លាយជារឹងខុសពីធម្មតា។ ចំណែកស៊ុបដែលដាក់អង្ករនេះចូលហាក់ដូចជាគ្មានជាតិ និងឆេះឈ្ងៀមនៅពេលរងកម្ដៅខ្លាំង៕
ចុចអាន៖ អង្ករក្លែងក្លាយធ្វើពីប្លាស្ទិកកំពុងរីករាលដាលនៅអាស៊ី
ប្រែសម្រួល៖ គង់ វិសាល ប្រភព៖ Thai Visa News